Семейство

Писмо до моето неродено дете: обещанията, които ти давам

Обещанията, които дава една майка на своето дете

27.09.2017г. / 12 38ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Скъпо дребосъче,

Остават броени седмици до твоята поява на бял свят и реших да ти напиша писмо. Писмо, в което ще напиша най-важните и ценни за мен обещания към теб. И се надявам да имам силите и възможностите да ги изпълня.

Първото ми обещание към теб е, че ще започвам и завършвам всеки ден с огромна обич към теб и обожание.

Обещавам, че в нощите, когато имаш неспокоен сън и се будиш със сълзи в очите, ще те прегръщам силно и ще ти шепна нежно „Обичам те“.

Обещавам ти, че всеки ден първото нещо, което ще виждаш, щом се събудиш, ще е моята усмивка.

Когато правиш първите си крачки само, обещавам ти да не се издавам колко много съм уплашена и ужасена, че може да се нараниш.

Обещавам да ти давам кураж да вървиш напред, макар сърцето ми да се къса от страх какво ще стане при всяка твоя нова стъпка.

Обещавам, че ще ти вярвам.

Обещавам ти, че ще направя всеки твой рожден ден незабравим празник. Че ще бъдеш много обичано дете, заобиколено от любящи родители, роднини и приятели.

Обещавам ти, че ще бъда активна. Ще дам всичко от себе си да те запозная с книгите, музиката, театъра, киното, изкуството във всички негови форми и превъплъщения. Обещавам ти, че ще ти хареса.

Когато имаш лош ден, обещавам ти да те изслушам и да не те прекъсвам. Обещавам ти, че ще имам време и няма да бързам. Защото ти си най-важното нещо в живота ми и ще ти го доказвам всеки ден.

Обещавам да бъда честна с теб, дори когато е ужасно трудно. Дори когато не смея да изрека това, което е в главата ми. Но обещавам да опитам, защото знам колко важно е това за нашата пълноценна връзка.

Обещавам да празнувам с теб всяко твое различие и характерна черта. Обещавам да бъда до теб в твоите индивидуалност и уникалност, без да се опитвам да те променя.

Обещавам ти, че ще уважавам твоите избори и решения. Дори и да не съм съгласна с тях, обещавам да те подкрепям.

И не на последно място, обещавам да те обичам безпрекословно и да ти показвам любовта във всички нейни прекрасни форми.

С обич,

Мама

Коментирай