Семейство

6 признака на нещастния брак

Водят до тревожност, депресия, здравословни проблеми

30.11.2017г. / 16 56ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Взимането на решение за приключване на неуспешния брак е трудно. Много хора предпочитат да останат в токсичните си взаимоотношения заради страха от самотата.

Изследванията показват, че оставането в нещастен брак оказва много негативно влияние върху физическото и психично здраве в дългосрочен план. Лошите бракове предизвикват ниско самочувствие, тревожност, депресия.

Хората, останали в нещастна брачна връзка са с по-висок риск от заболеваемост от дегенеративни и хронични заболявания, отколкото онези, решили да направят следващата крачка.

3 неща, които научих след 3 години брак

Онези, които решават да се разведат и да продължат живота си напред преживяват скръбта и тъгата, но се възстановяват по-лесно. Любопитно наблюдение на Кари Коул, брачен терапевт и специалист по семейно консултиране от Института „Готман“ е, че двойките, които са решили да се разведат откриват щастливата любов в рамките на 5 години след развода, пише Redbook.

Затова не се страхувайте да рискувате и да потърсите щастието в друга връзка. Вижте кои са знаците, че бракът ви е нещастен.

1. Вече няма секс.

В дълготрайните връзки се счита за нормално сексуалните отношения да се разредят с времето. В началото на връзката обикновено двойките правят секс ежедневно като с течение на годините тази честота намалява. Но ако сексът е напълно изчезнал от връзката ви и то трайно, това е сериозен проблем.

Ако партньорите не изразяват привързаността си по физически начин, отношенията плавно търпят охлаждане и крах.

2. Нямате какво да си кажете помежду си.

Сериозен обезпокоителен знак, че бракът ви е нещастен е, когато бързате да споделите новината с друг човек преди съпруга или партньора ви. Няма значение дали става дума за работен успех, някакво постижение, здравословен казус – ако партньорът ви не е първият човек, за когото се сещате, споделяйки новината, това е проблем.

Предупредителен знак за нещастна връзка е когато разговорите ви се свеждат до това какво трябва да пазарувате, какво трябва да се свърши вкъщи или разни подобни битови половинчати разговори.

3. Вие сте заедно, но не съвсем.

Можете да сте в една стая, но единият от вас е на компютъра, а другият гледа телевизия. На пръв поглед това е напълно нормална житейска ситуация, но тя подсказва за различията в интересите и заниманията в свободното време. Това е индикация, че има прекъсване помежду ви, липсва връзката.

Изобретателни и нестандартни предложения за брак

4. Заети сте с проблемите и ежедневието на други хора, не на партньора ви.

Не ви вълнува особено как е минал денят на партньора ви. Важно за вас е да сте в течение на проблемите на вашите близки или приятели. Мислите за тях, обаждате им се, предпочитате да се видите с тях навън, вместо да побързате да се приберете вкъщи. Разсейвате се с чуждите потребности, докато връзката ви се изплъзва.

5. Разстоянието помежду ви расте.

Всички брачни двойки, както и тези, живеещи на семейни начала, претърпяват трудни моменти. Счита се за напълно нормално тези периоди на спад да траят около 2 години. Ако обаче разстоянието помежду ви продължава да пропада в пропаст по-дълго от този период, трябва или да потърсите терапевтична помощ, или да предприемете стъпка към развод. В противен случай навлизате в един пагубен коловоз, който ще ви причини сериозни здравословни проблеми.

6. Фантазирате си за живот без съпруга си.

Мислите си какво ли ще бъде, ако решите да се разведете и останете сами. Как ли ще се развият събитията, дали ще срещнете някой друг, дали ще сте щастливи като преди. Това са явни сигнали, че сте нещастни в брака.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 6 години )
otdavna sum sam 4ovek i obojavam muj , s kogoto se nadiavam da imame 6tastie, tazi tema ne e za dvama ni
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 3 rate down comment
Анонимен ( преди 6 години )
Това значи,че вече не му "става" като преди.Ако я сгъне на две и я оправи хубаво,всичко си идва на място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота