Семейство

Защо вторият брак е по-щастлив от първия?

Практиката прави партньорите по-добри

12.12.2018г. / 15 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любов, бяла рокля, но неоправдани очаквания... Първият брак невинаги продължава дълго и хармонично. От друга страна вторите бракове могат да бъдат нова възможност партньорите да намерят споделеност и щастие. Защо вторите съюзи често са по-успешни от първите?

Практиката прави партньорите по-добри

Вторите бракове се радват на ползата от опита. Разбира се, този съюз има своя период на приспособяване на партньорите. Но тези, за които това е втори опит, обикновено знаят какво работи и какво не, включително кога има смисъл да спорят, как разногласията да не се превърнат в по-голям проблем. Комуникацията им е по-ефективна и разрешават по-ефективно проблемите си. С всички тези фактори, вторият брак е истинска рецепта за успех.

10 причини вече да не сте влюбени

Двамата съпрузи познават по-добре себе си

Краят на първия брак обикновено носи болка, разочарования. Всеки преживява този край с различна продължителност, по различен начин. Не започваме нова връзка, ако вече не сме загърбили разочарованието. Но времето между двата брака може да бъде ценно по отношение на това човек да опознае себе си по-добре, да определи своите нужди, ценности, да развие себе си като личност, да направи някои отлагани промени. Вторият брак често е по-щастлив, защото хората са се научили да не повтарят миналите си грешки.

Партньорите имат по-голямо чувство за благодарност

Чувството за благодарност се променя след един развод. Тогава, срещайки нов партньор, с когото бихме могли да бъдем щастливи, ние сме по-благодарни за шанса, който ни се дава. Благодарност към живота, партньора, любовта, към всеки един ден, към малките неща.

Свързани статии

Това е едно издигащо, преобразуващо ни усещане, което може да превърне обикновеното ястие в празник, къщата в дом, непознатия в приятел. Благодарността дава смисъл на нашето минало, носи мир.

Този път искат да бъде както трябва

Партньорите във втори брак се стремят към това този път връзката им да проработи. Полагат повече усилия, преминават по този път на едно друго ниво. Във втория брак, обикновено хората развиват по-голяма решимост да не приемат нищо за даденост.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
i az me4taia za podobno 6tastie no samo i edinstveno s mujut , kogoto obi4am i obojavam .govoria bez da tulkuvam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар