Семейство

Помощ за православните светини

27.06.2007г. / 13 11ч.
Аз жената
Помощ за православните светини

(Дарителската кампания по-долу е приключила.)

Можете да помогнете на инициативата на Фондация “Покров Богородичен” за реставрация на храмове и манастири като изпратите дарителски SMS с текст: DMS svetini на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и Vivatel).
В България има около 300 рушащи се църкви и манастири, които са храмове на духовността и част от историята. Това да се почувстваме ангажирани с тяхното възстановяване, ще повиши националното ни самочувствие и ще ни даде усещането, че утвърждаваме духовните си устои.
Първият тримесечен период от кампанията има за цел да набере достатъчно средства за възстановяването на 3 рушащи се храма. Набраната сума ще бъде разпределена сред кандидатстващите храмове от комисия с представители на Светия синод, общественици и медийни личности, външни за фондацията. Членовете на комисията са в процес на подбор.
Прогнозната сума е около 200 000 лева. Минималната сума, с която ще започне възстановяване е 10 000 лв. Те ще бъдат насочени към Черногорския манастир “Св. св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян”.
Като повдигаме темата за рушащите се храмове, се надяваме да припомним на широката общественост смисъла и значението на Православието в исторически и чисто човешки план, да създадем позитивна нагласа към светите места на България, да припомним на хората, че храмът е място, където всеки може да потърси сила и надежда.
По-амбициозният и дългосрочен ефект, който се надяваме да постигнем, е промяна на отношението към светите места в страната и изчистване на негативните наслагвания върху образа на Българската православна църква.
За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1, 20 лв. с ДДС.

Подробности за единния дарителски номер DMS

Коментирай