Семейство

Млечна напитка с алое вера

17.07.2007г. / 13 49ч.
Аз жената
Млечна напитка с алое вера

Нов, освежаващ продукт на баварския производител на млечни продукти МЕГЛЕ е вече и на българския пазар – “Wellfit” – единствената досега у нас йогурт напитка с алое вера и плодове.

Това е здравословна продуктова серия, която за момента е представена у нас от млечната напитка с алое вера в две разновидности – червени боровинки и тропически плодове. Благотворното влияние и лечебните свойства на алоето допринасят за здравословния ефект на продукта, което го прави особено подходящ за поддържане на хармонично и красиво тяло.

Новият йогурт е с богато съдържание на плодове, приятен и свеж вкус. Продуктът е не само чудесен избор за здравословна и лека закуска, но е и изключително подходящ за освежаване и разхлаждане в горещите летни дни.

В допълнение има още един нов продукт “Fruity”.
Той е висококачествено плодово кисело мляко. Потребителите могат да се насладят на четири освежаващи плодови вкуса – ягода, круша, праскова и горски плодове, и три вида напитки – ягода, вишна, праскова-маракуя.

Допълнителна информация :

Червените боровинки са добър източник на полифенолни антиоксиданти – фитохимични съединения, които активно се изследват за благотворно влияние върху сърдечносъдовата система и имунната система и като антиканцерогенни агенти. Освен антиоксидантите, червените боровинки съдържат и танин. Танинът има и противосъсирващи свойства и може да помогне за намаляване както на инфекции на уринарния тракт, така и за намаляването на бактерията предизвикваща дентална плака в устата, тоест да се използва и за профилактика на възпаление на венците.

Ананасът е добър източник на магнезий, а освен това съдържа значително количество Витамин C и Витамин B1. Ананасът съдържа също и ензим, наречен бромелин, който подпомага храносмилането, разграждайки протеините. Има значителни доказателства в полза на противовъзпалителните свойства на бромелина.

Киселото мляко е богато на калций, много полезен за костите и зъбите и е едно от най-ефикасните средства за предпазване от остеопороза. Здравословните нива на калций могат да подпомогнат поддържане или намаляване на телесното тегло. Киселото мляко също е богато на белтъчини, които са източник на енергия за организма. Протеините са основен изграждащ елемент за голяма част от организма, включително за мускулите.

Освен другите си приложения, Алое Вера се използва и за облекчаване на храносмилателни смущения. Освен това съдържа и много витамини и минерали, както и други хранителни вещества, които дори спомагат за усилване на имунната система. Поради многото си лечебни свойства алое вера се препоръчва като антибактериален агент, който дори предпазва от слънцето.


Коментирай
Свободно време