Семейство

Той не търси физически контакт

Ева Кулева очаква вашите въпроси

06.10.2019г. / 06 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поставяйки началото на нещо в любовта, всеки от нас има своите очаквания, разбирания за това как трябва да се развият нещата. Когато нещо не се случва според плановете ни, започваме да си задаваме куп въпроси. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читателка, която има съмнения дали избраникът ѝ наистина изпитва емоции към нея.

Въпрос: Отскоро излизам с един мъж, който работи в моята сфера. Работата е там, че той ме покани на среща, като първата беше излизане на кафе, а втората, по негова идея, беше разходка сред природата. Сега ще има и трета среща, но има нещо, което ме притеснява и не знам защо се държи така, а именно факта, че на двете срещи, които имахме, той не показа почти никаква емоция... Тоест не се опита да ме прегърне или да ме целуне. Да не би да не изпитва нищо към мен или е по-свит?

Ева Кулева: Това, което описваш, ми звучи като идеалното развитие на едно запознанство. Първа среща на кафе, втора среща сред природата и покана за трета среща. На твое място бих се радвала и бих оценила неговата инициативност – да те кани на срещи, креативност – да предлага различни занимания за срещите, и постоянство.

Не знам защо смяташ, че мъжът трябва да те прегърне или целуне още на първата или втората среща. На теб ти се иска, мъжете, с които си излизала досега са го правили, или си чела някъде, че така трябва да бъде?

Аз лично смятам, че е добре двама души да се опознаят поне малко, преди да прибегнат към физически контакт, т.е. да излязат на няколко срещи, за да могат да преценят дали има съвместимост и привличане и тогава да преминат към докосване и целуване.

Щом продължава да те кани на срещи и се старае да ти създаде разнообразни преживявания, значи те харесва. Отпусни се и се наслаждавай на времето, прекарано заедно. Вероятно има нужда от още време и иска да е сигурен, че няма да се получи неловка ситуация и няма да го отблъснеш, ако ти не си готова за физически контакт.

Свързани статии

Можеш да му покажеш, че си готова, като го докосваш леко уж случайно, като сядаш и вървиш близо до него, като го гледаш в очите и му се усмихваш.

Най-важното за един мъж е да се чувства сигурен, че няма да бъде отхвърлен. И ние му създаваме тази сигурност като се държим мило и топло, като се усмихваме и го докосваме, като се смеем на шегите му, като му благодарим за срещите, които организира, като го насърчаваме и се забавляваме в компанията му.

Ако след още няколко срещи все още не се е престрашил да те прегърне или целуне, можеш ти да го направиш.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай