В новия епизод на подкаста „Пудра и захар“ разговаряме с д-р Зорина Петрова за атопичния дерматит – състояние, което засяга милиони хора по света и най-вече децата.

Атопичният дерматит е хронично, повтарящо се кожно заболяване, което има периоди на затихване и обостряне, а за появата му влияние оказва както генетичното предразположение, така и околната среда. Д-р Зорина Петрова ще ни разкаже подробно за това състояние на кожата и начините да облекчим дискомфорта, който причинява.

От нея ще разберем отговорите на някои от най-задаваните въпроси за атопичната кожа като:

  • Кои са рисковите фактори за появата на атопичен дерматит?
  • Какви са признаците, които ни подсказват, че има проблем?
  • В кои зони се проявява най-често атопичният дерматит?
  • По какви начини можем да контролираме и ограничим дерматита?
  • Как да се грижим за чувствителната и атопична кожа през пролетта и лятото?

За д-р Зорина Петрова


Д-р Зорина Петрова е завършила Медицински университет – София през 1994 г. От 1995 до 2000 г. е преподавател в Катедра по фармакология и токсикология на същото висше учебно заведение. Занимава се с преподавателска и научноизследователска дейност. След 2000 г. до днес продължава работата си в областта на лекарствената терапия в различни чуждестранни и български фармацевтични компании. Управител е на Medical Point.

За подкаста „Пудра и захар“

Още по темата

В поредица от няколко аудиоепизода ще ви срещнем с различни вълнуващи личности, с разнообразни професии, които ще ни разкажат повече за себе си, за това, с което се занимават, както и ще ви отправят ценни съвети и препоръки.Интервютата ще можете да слушате както в Az-jenata.bg, така и в няколко платформи, сред които SoundCloud и Spotify. Темите, на които ще разговаряме в подкаста, ще са специално подбрани за аудиторията на Az-jenata.bg от главния редактор Мария Дуковска. Заедно със своите гости, Мария ще разговаря на любопитни теми като астрология, психология, нумерология и карти Таро, красота, изкуство и за всичко, от което се вълнуват съвременните жени.

Подкастът е създаден в партньорство с BABÉ Laboratorios.