Семейство

Премиера в Столичния куклен театър

06.12.2007г. / 19 09ч.
Аз жената
Премиера в Столичния куклен театър

Третата за сезона премиера в Столичен Куклен Театър, ще се състои на 07. XII. 2007 г., от 19.00 часа, в салона на улица “Ген. Гурко”14. Този път театърът залага на мюзикъла. Спектакълът е по едноименната приказка на А. С. Пушкин, превод Петър Ковачев. Постановката е дело на проф. Боньо Лунгов, който работи отново с известната сценографка Ханна Шварц. Музиката е на гост-композитора от Република Македония- Люпчо Мирковски. Асистент режисьор и хореограф е Константин Каракостов. Професор Лунгов е поверил ролите на актьорите Станимир Гъмов, Румен Угрински, Елена Русалиева, Галя Савова, Мариета Петрова, Георги Стоянов, Силвия Петрова.

Най-новото заглавие на Столичен Куклен Театър ще впечатли публиката със силната си експресивност и ритмичност. Професионалното превъплъщение на актьорите, яркостта на костюмите и атрактивната музика, гарантира едно наистина съвременно представление, което разкрива уменията на артиста, множеството похвати и разнообразие в кукленото изкуство. Постановките на Проф. Боньо Лунгов се характеризират с динамика на действието и колоритност, в избора на сценография и кукли. Те са мащабни проекти, които винаги се радват на голям интерес, на международни фестивали, в страната и чужбина.

Освен “Приказка за попа и неговият слуга Глупан”, Столичен Куклен Театър ще представи и две нови коледни заглавия – “Коледен карнавал” (15. XII. 2007 г.) и “Помощникът на дядо Коледа” (16. XII. 2007 г.).
Вижте фото поглед
Хайде на куклен театър!

Коментирай