Семейство

От днес родителите спират да плащат за ясла и детска градина

Таксите ще се поемат от държавата

01.04.2022г. / 10 11ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

От 1 април родителите спират да плащат такса за посещаване на ясла и детска градина. Необходимите средства за таксите ще се поемат от държавата.

Мярката има цел да обхване повече деца в системата на предучилищното образование.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимно ( преди 2 години )
Е така де, държавата, децата, градините, яслите, бежанците, а сестрите, учителките, лелките, чистачките, готвачките, хайде да спестим още за тяхна сметка. Колко ли пък е сложно да се плаща от по-добре финансово осигурените родители нещо на тия градини и така да им се малко вдигнат заплатите. Това българинът го разбира, когато опре до нужда от медицинска сестра например, но тогава вече е късно. Но нищо де, радвайте се, че детските градини ще са безплатни. За безплатното няма да кажа нищо, защото е добре известно кога и къде нещата бяха "безплатни". Още страдаме заради тия "безплатни" "хубавини".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
червен картон за Фън ( преди 2 години )
До Анонимно: Не мога да се изказвам колко е смислена или безсмислена тази мярка, но черно на бяло е написано, че държавата поема този разход, следователно за преподавателките реално няма промяна. Дали ДГ ще получават парите от нас или държавата е все тая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимно ( преди 2 години )
Само моля не ми се нахвърляйте с аргумента, че всички деца имат едни и същи права и т. н. Тая новина за мене не е добра, защото и този, който едва свързва двата края, както и този, който е много добре финансово все ще минават на разноски на данъкоплатеца. Това първо е несправедливо, второ е... е, въздържам се, а вие си представете да се грижите за 20 деца и да сте например на минимална заплата. Колкото и да обичате децата, все е друго, ако учителките и останалият персонал не мислят за това дали ще успеят навреме да си платят сметките да речем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време