Семейство

Съпругът ми е добър човек, но се влюбих в друг. Какво да правя?

Въпрос в рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

23.02.2023г. / 15 02ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Здравейте, срещнах друг мъж, с когото осъзнавам, че много силно се привличаме и допълваме. Съпругът ми е добър човек, но нямаме никакво привличане един към друг.

Мога да се събера с новия човек, но се притеснявам за дъщеря си, тя тази година ще завършва и кандидатства, и много ме е страх да не объркам живота ѝ.

Отговор:

Здравейте, благодаря за въпроса!

Преди да предприемете подобна крачка препоръчвам да помислите върху следните няколко въпроса, свързани с настоящия ви съпруг:

  • Освен привличането, има ли нещо друго, което ви липсва?
  • Кои са основните базови ваши нужди и потребности в един брак?
  • Колко и кои от тях покрива съпругът ви?
  • А колко и кои от тях покрива другият мъж?
  • Можете ли да си представите какъв би бил съвместният ви живот с новия мъж в детайли?

От моите наблюдения мога да споделя, че децата се чувстват най-добре, когато техните родители са щастливи и спокойни (без значение заедно или не). Много е вероятно, ако в брака ви има и други проблеми, освен липсата на привличане, дъщеря ви да ги забелязва и това също да ѝ се отразява негативно. Вие най-добре я познавате и силно вярвам, че ще можете да прецените в кой момент да ѝ споделите промяната (ако и когато тя се случи), тук също зависи и тя в какви отношения е с баща си, близки ли са, разбират ли се и т. н. Все пак, дори вие да решите да споделите живота си с друг човек, то бащата на дъщеря ви винаги ще остане неин баща.

Поздрави и успех,
Петя

***

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )
Раздори в семейството изнервят децата. Гневливост и невъздържаност в момент на спорове се унаследява или откопира?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар