Семейство

Благотворителен базар в Добрич

20.04.2008г. / 11 23ч.
Аз жената
Благотворителен базар в Добрич

Да помогнем на дете в неравностойно положение! Великденски благотворителен базар – 19 – 21 април, пред храм-паметник “Св. Георги”.

Поредна благотворителна проява за подпомагане на деца в неравностойно положение подготвиха майки от Движение “Заедно за децата и Сдружение “Св. Мина” в Добрич. От 19 до 21 април пред храм “Св. Георги” те организират Великденски благотворителен базар, на който ще очакват купувачи и ценители на уникатната приложна естетика – рисувани и бродирани пана, свещници, рамки за снимки, кошнички, панерчета, яйца-сувенири, венци, картички, бутилки и чинии-декупаж и др. Част от творческото богатство и великолепие е дело на майки от Русе.

Средствата от разпродажбата на творбите са предназначени за подпомагане социализацията на децата от дом “Дъга” и семейства с деца с увреждания. Финансова подкрепа със спечеленото от базара ще получат деца, нуждаещи се от адаптирани инвалидни колички и уреди за рехабилитация.

Това е третата подобна инициатива. По време на Коледните празници миналата година членове на двете организации – майки, обединени от общата кауза да помагат на децата лишени от родителски грижи и на семейства с деца с увреждания изработиха уникални предмети на приложното изкуство. Средствата от продадените стоки бяха оползотворени изключително за закупуване на вещи от първа необходимост за децата от дом “Дъга”. Отново в тяхна подкрепа двете организации взеха участие и в традиционната продажба на мартеници.

“Да помогнем на дете в неравностойно положение” – отново е мотото на настоящата изява . Събитието е подпомогнато с любезната отзивчивост на Община Добрич и Етнографска къща- музей-гр. Добрич.

Коментирай