Семейство

Чудеса по Коледа?!

03.12.2008г. / 11 40ч.
Аз жената
Чудеса по Коледа?!

“На Коледа стават чудеса”... Клише, което и тази година ще чуем във всяка от американските продукции на празника Рождество Христово. Много повторяемо, много американско, част от една доста комерсиална Коледа. А дали наистина стават чудеса точно по това време на годината?

Когато времето навън е студено, стъмва се рано, падат мъгли и слънцето ни липсва имаме нужда от светлина. Електрическа, която да огрява вечерта и нощта, да разпръсва тъмнината и студа. И духовна, която сгрява душите, сърцата и лицата ни... Ама не заради купчината подаръци (достатъчно скъпи или от сериозните Коледни намаления, за които само сме слушали – нейде на Запад), а от Любовта, топлината и уюта, които тя създава! Вниманието към близките, ласката, детската усмивка.

Та за чудесата ми беше мисълта... Че по Коледа стават чудеса ще ни набиват от телевизионния екран нон-стоп.

А ТАКА ЛИ Е..?
От нас ли зависи или от Съдбата?
От това дали имаш семейство?
Дали децата са смисъла на живота ти, защото Коледата е магична най-вече за тях?
Или си от тези,“болни” от “модерната” болест “какво да правя извън работата като съм свикнал 14 часа да живея там”?
От това дали вярваш в Рождеството Христово или не?

АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ЧУДЕСА СЕ СЛУЧВАТ. Преди 2 години точно преди Коледа срещнах Любовта, Нова година посрещнахме заедно, а сега имаме 4-месечен син.

Иска ми се на Коледа да се помолим – за здраве и повече доброта и справедливост. За всички деца и тяхното бъдеще. За това Любовта да докосне всичките ми самотни приятели... Да можем да обичаме и даряваме всеки ден, не само на Коледа. Да дарим дреха, усмивка, цвете, увереност. Да съхраним Вярата и Любовта, тогава чудеса наистина ще се случват – на Коледа и всеки ден...

* * *

Участва в конкурса “ Моята най-хубава Нова година у дома!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
nati ( преди 11 години )
Da na Koleda stavat 4udasa!Neka dokosnat vsi4ki nas!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимно ( преди 11 години )