Меню

Питка „Зимно слънце“

28 януари 2013 | 09:05 | Аз жената
Добави в любими
4 яйца
1 к.л. сол
4 с.л. захар
4 с.л. олио 
1 кубче мая
брашно 1 кг
500 мл прясно мляко

Продукти
Приготвяне

Маята се разбърква със солта, прибавя се млякото (по-топло), захарта, яйцата и олиото. Разбърква се всичко и се прибавя брашното, омесва се тесто (не много твърдо). Разделя се на три равни топки. Точат се на кори и се мажат с олио. Слагат се една върху друга, Навиват се на руло. Издърпва се леко. Реже се дънерче. Редят се с широкото навън. В средата се слага топка. Остава се да втаса и след това се маже с жълтък и в средата на топката се слага маково семе или захар(пожелание). Пече се в умерена фурна на 180 градуса.

Автор на рецептата е Таня Тодорова, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Абе ( преди 11 години )
Пипинана, кой е тоя Боко. Оня Боко или друг боко:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 11 години )