Меню

Великденски бисквити

26 април 2016 | 12:50 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 чаши брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаша масло
1 чаша захар
1-2 яйца 
4 прахчета ванилия
120 мин.

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

Пресейте заедно в купа брашното, бакпулвера и солта. Разбийте маслото и захарта с миксер и постепенно добавете към тях яйцата, ванилията и брашното. Оформете полученото меко тесто в топка, опаковайте го в прозрачно домакинско фолио и го оставете за 45 минути в хладилник.

След това върху набрашнена повърхност го разточете с дебелина около 1 см. Изрежете с формички, които освен зайчета могат да бъдат яйца, овчици или друг пролетен и великденски мотив. Поставете сладките върху хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

След като сладките са изстинали добре, завържете им по една панделка и по желание поръсете с пудра захар.

Снимка и рецепта: marthastewart

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
hm ( преди 7 години )
Дума "офчици" няма. Освен това сладките на снимката са разточени на около 3мм. Цял сантиметър е страшно много! До сантиметър ще бухнат по време на печенето ако се разточат тънко и наистина им се добави бакпулвер ;) Успех в писачеството занапред!От редакцията: Благодарим за забележките. Ние никога не сме твърдели, че сме безгрешни. Нормални хора сме, така да се каже. :-) Благодарим и за пожеланието за успех в писачеството, каквато дума сте измислили, почти като офчиците. :-).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар