Меню

Печен агнешки бут за Великден

11 април 2023 | 11:38 | Илияна Николова
3 от 3 гласа
Добави в любими
1 агнешки бут
1 връзка пресен лук
4-5 стръка джоджен 
сол
червен пипер
черен пипер 
розмарин
3 ч.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Измийте месото добре. Намажете добре със солта и подправките. Втрийте ги в месото. Оставете бута да почине в намазнена тава за 20 минути и да поеме ароматите. В тавата налейте 1 чаша топла вода. Нарежете лука и пресния джоджен на ситно. Добавете ги във водата. Загрейте фурната на 200-220 градуса.

Сложете агнешкия бут да се пече за 15-20 минути, докато хване лек загар. След това покрийте и намалете фурната на 160-180 градуса. Печете за около 3 часа. Ако през това време се наложи, долейте вода, за да не остане месото сухо. Преди да го извадите от фурната, махнете фолиото, усилете градусите и печете за още 10-15 минути до златист загар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай