Фелациото е интимна орална ласка, която всички мъже се надяват да получат от своите любими. Част е от предварителната любовна игра и от фантазиите на всеки представител на силната половина от човечеството.

В рубриката „Знаете ли, че...?“ ще ви запознаем с малко известни факти за фелациото от древността, които ще грабнат вниманието ви.

В Древен Рим високопоставените мъже имали право да получават фелацио

Те обаче не били длъжни да дават орални ласки. Привилегията на римските първенци включвала само наслада от фелацио, правено им както от жени, така и от мъже. Интересното е, че според тяхната философия, жената или мъжът, даващи фелацио, са в пасивна позиция, не активна.

В някои култури пиенето на сперма е мъжество

В много култури поглъщането на сперма е проява на висше мъжество и е част от ритуални актове. За древните китайци, например, това е начин за постигане на просветление.

В днешно време племена, живеещи в Папуа-Нова Гвинея, упражняват фелацио и поглъщане на семенна течност като ритуал, бележещ началото на зрялата възраст.

В Индия смученето на манго, а не на банан, символизира фелацио

Свикнали сме смученето или облизването на цял банан да символизира правенето на фелацио, но при индийците не е така. В раздела от Кама Сутра, посветен на оралния секс, примерните снимки и рисунки са представени именно с помощта на мангото, не на банана.

Според църквата фелациото е табу

Църквата заклеймява всички любовни ласки, които нямат като краен резултат създаване на потомство. Ето защо фелациото попада в категорията табу според религиозните вярвания.

Клеопатра „обслужвала“ с фелацио много мъже едновременно

Според някои легенди за великата египетска царица Клеопатра, тя била истински майстор на фелациото. Можела да дарява повече от 100 мъже едновременно с орална любов.

Още по темата

А пък един египетски бог бил съживен, благодарение на фелациото

Друга египетска легенда пък разказва, че бог Озирис бил съживен от сестра си, която засмукала фалоса му след неговата смърт. Този неин акт го върнал от света на мъртвите.

Някога фелациото било налагано като наказание

В Древен Рим фелациото било налагано и за наказание на престъпилите закона. Престъпникът бил заставян да прави фелацио на човека, спрямо когото е извършил престъпление и то публично. Доказателства за това са намерени рисунки в древния град Помпей, изобразяващи подобен публичен акт, придружени с пояснителни надписи.

Древните перуанци пък декорирали глинени съдове с всякакви видове сексуални практики

Цивилизация, живяла преди инките в Перу, е създала хиляди керамични съдове, покрити със сексуални сцени. Изображенията включвали хора, божества, скелети, животни. В изобилие били сцените на орален секс.

Най-много подобни артефакти, изпъстрени със сексуални сцени, са открити в гробници на заможни членове на племето.

Снимки: iStock