Знаете ли, че...?

6 факта, които не знаете за усмивката си

Любопитно

23.03.2019г. / 07 34ч.
Илияна Николова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Усмивката е нашата визитна картичка. Тя е една от най-характерните особености на лицето. Една усмивка може да каже много повече, отколкото предполагате. Но какво не знаем за нея? Ще ви запознаем с няколко интересни факта за усмивката, които може би не знаете.

Усмивката подобрява настроението

Въпреки че си мислите, че е обратното – когато човек е в добро настроение и весел се усмихва, не е съвсем така. Ако се усмихвате, когато сте в лошо настроение и на главата ви се трупат куп проблеми, ще се почувствате по-добре. Съществува нервна връзка между мускулите на устата и лицето и мозъчните центрове, контролиращи настроението.

Любопитни факти за щастието

Усмивката успокоява стреса

Колкото повече поводи за усмивки имате, толкова повече нивата на стрес в организма падат. Смехът намалява кръвното налягане, нивата на стресовите хормони на надбъбречната жлеза, забавя пулса и прави усвояването на хранителните вещества по-добро.

Усмивката тонизира мускулите на лицето

Не избягвайте смеха, само за да не ви излязат бръчки. Усмивката е вид тренировка за лицевите мускули, която ги стяга и оформя. Това ще ви помогне да запазите младостта на кожата за по-дълго.

Усмивката е най-лесният за разпознаване белег в човешкото лице

Мозъците ни са устроени така, че да забелязват усмивката на човека срещу нас. Човешкият мозък може да разпознае усмивка от повече от 150 метра. Усмивката заздравява връзките и социалните контакти, подобрява доверието и повишава самочувствието.

Бебетата се раждат с умението да се усмихват

Мускулите на лицето на новородените бебета са развити до степен, в която те могат да ги разтеглят в несъзнателна усмивка. Това умение е обусловено от сукателния рефлекс на бебетата.

Какво се случва в тялото, когато заместим всички напитки с вода

Красивата усмивка печели погледите

За да се радвате на успех в професионален и социален план, грижете се добре за здравето и красотата на усмивката си. Изследванията показват, че недобре поддържаните зъби и венци отблъскват околните и понижават мнението им за личността ви.

 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 5 години )
taka e , usmivkata e ne6to hubavo , kogato i se suprejivee - usmihnato li4ice i usmihnato sur4ice . toplo v 4uvstvata ...togav ima smisul
отговор Сигнализирай за неуместен коментар