Притчи, мъдрости, цитати

Петър Димков и неговите мъдрости за здраве, красота и щастие

Истинската храна за нас, хората, са плодовете

18.07.2023г. / 10 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Всеки от нас иска да разбере каква е тайната на дълголетието. Лечителят Петър Димков е казал: „Чиста съвест, добро сърце и умереност във всичко.“; „Болестите са резултат на лъжата. Нарушаването на закона на истината води до боледуване. Истината носи здраве.“

С тези от вас, които не са чували за Петър Димков, ще споделим, че лечителят е роден през 1886 година в София в семейството на свещеник и лечителка. Той е последовател на Петър Дънов и успял да увеличи списъка с природни цярове на 10 000. Използвайки над 300 билки, върнал здравето на хиляди българи.

Както всеки лечител така и той оставя след себе си мъдрости за здраве и щастие. Споделяме някои от тях.

Мисълта е тази, която може да ни излекува и да ни разболее. От мислите започва и нашето щастие и пътят към собствената ни Голгота. Каквото и когато да мислим, ние съграждаме от невидима материя нещо, което привлича към себе си сили да ни помагат или да ни вредят според характера на нашите мисли.

За да бъде една жена красива, тя трябва да е преди всичко здрава, със здрав и весел израз на лицето, който е в пълна зависимост от общото здравословно състояние на тялото.

Това, което съвършено пречиства физическото тяло на човека, фините му тела, душата, духа – това е молитвата. Тя повишава вибрациите на човешката аура, а чрез това човек става неуязвим за по-низшите околни влияния.

Мъдри мисли на Петър Дънов за живота, любовта и здравето

Народът е казал: „Направи добро, па го хвърли в морето!“. Ако рибите не видят, Господ ще види. Всяко добро се отплаща.

Преди лягане – Повторете няколко пъти: „Аз съм спокоен, аз съм силен, всекидневно се чувствам все по-добре, щастлив съм, че живея, утре ще бъда по-радостен и по-добре, отколкото днес.“

Преди ставане – Протягането на гръб, а след него на дясната и лявата страна са гаранция за успешно начало. Първата стъпка от леглото на пода трябва да бъде с десния крак.

Поне три пъти на ден трябва да дишаме дълбоко, като редуваме поемането и изпускането на въздуха през лявата и дясна ноздра, притискайки с пръст другата. Вдишваме. Задържаме. Издишваме. Задържаме.

Притча за щастието и семейството

Човек трябва да бъде винаги добре изправен, с вдигната глава, разтворени рамене, с поглед напред и усмихнат. Така той захранва положителните енергии в себе си и се свързва с положителните енергии от природата.

Истинската храна за нас, хората, са плодовете, зеленчуците, ядките, млякото. Най-здравословни са плодовете, защото те чистят както тялото, така и мислите и чувствата на човека. След това са зеленчуци, после ядките. Млечните храни са накрая.

Свързани статии

Дрехите попиват нашата аура и влияят върху здравето ни. Тъмните дрехи помрачават душевния лазур, светлото и пъстро облекло създава повече настроение, усмивки и радостни мисли. Не бива да носим стари дрехи, защото те внасят в новата ни личност тревоги, грижи и ядове от миналото, които ни теглят назад.

През целия ден си тананикайте някоя песен, защото песента е част от здравето и успеха. Без песен не можеш да бъдеш здрав.

По материали от книгата „BG Тайната. От Орфей до Ванга“.

Коментирай