Телешки пепър стек в мултикукър

5 юли 2019 | 05:08 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг телешко филе
чесън на гранули на вкус 
3 супени лъжици олио 
1 кубче телешки бульон
¼ чаша гореща вода
1 супена лъжица царевично нишесте 
½ чаша нарязан лук
2 големи зелени чушки, нарязани на едри жулиени 
2 големи червени чушки, нарязани на едри жулиени 
1 консерва домати, белени
3 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
4 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Поръсете телешкото, нарязано на ленти, с чесновите гранули. В тиган на средна температура загрейте олиото и запечатайте телешкото до кафяво. Прехвърлете го в мултикукъра.

Отделно разтворете бульона във водата. Смесете с царевичното нишесте, докато се разтвори напълно и няма бучки. Залейте месото със сместа. Разпръснете лука, нарязаните чушки, доматите, соевия сос, захарта и солта. Покрийте и гответе за 3-4 часа.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай