Те се отличават със своята работоспособност, умереност и сдържаност. Родените под знака на зодия Козирог понякога са твърде песимистични и меланхолични. Но от друга страна са дружелюбни и верни приятели. Какъв брак да очаквате с представител на този зодиакален знак, вижте в следващите редове.

Жената козирог в брака

Жената Козирог не е най-идеалната за брак и семейство. Сатурн, която е управляваща планета на знака, отнема много от женствената й страна. Тя притежава много мъжки черти в характера си, темпераментна е, има много качества, които се стреми да покаже пред партньора си.

Като домакиня се старае и винаги е насочена към това, децата й да постигат успехи. Жената Козирог проявява грижовност към партньора си, но въпреки това, той няма да бъде истински щастлив с нея, защото тя е лишена до голяма степен от женственост и нежност.

Също така при нея липсва и емоционално благородство. Винаги е убедена, че тя е права и защитава до последно своите позиции, защото не приема да губи. Жената Козирог е идеална за този мъж, който не иска до себе си да има за партньор духовен приятел.

Мъжът Козирог като съпруг

Мъжът Козирог обича семейния живот, но е голям егоист. Като съпруг ще се постарае да задоволи максимално близките си. Амбициозен е и често успешен в работата си. Що се отнася до неговата половинка, той няма да й даде прекалено много свобода.

Още по темата

От друга страна мъжът Козирог е много търпелив, но когато стане въпрос за харчене на пари, може да се превърне в педант. Обича дисциплината и на моменти е твърде консервативен. Копнее за възхищение, но не е от този тип хора, който би споделял с половинката си.

Неговите страсти в любовта са горещи, но бързо преминават. Мъжът Козирог се нуждае от мъдра, нежна и търпелива любима.

Снимка: istock