Интимно

5 грешки, които допускате в срещите онлайн

Какво ви пречи да откриете истинската любов в интернет

30.06.2018г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много хора страдат от факта, че са необвързани. В забързаното градско ежедневие намирането на половинка понякога се оказва много тежка задача. 

Сайтовете за запознанства са една алтернатива, която обаче за мнозина все още е табу. 

Ако сте се решили да опитате да откриете любовта по този начин, внимавайте да не допуснете някои от следните грешки, които ще намалят шансовете ви да успеете да намерите щастието. 

1. Нетърпение.

Направили сте си профил в най-посещавания сайт за запознанства. Сложили сте най-красивата си и изпипана снимка, на която се харесвате. Разширили сте обхвата на интересите и предпочитанията си, така че да може да се свържете с повече различни хора. Даже малко се преувеличили. 

Любов в сайт за запознанства?

Не се учудвайте, ако все още сте отчаяно сами. Важната дума тук е „сродна душа“. Желаете да я откриете с цялото си сърце. Щом сте прибегнали до интернет запознанствата трябва да сте наясно, че ако не сте искрени, трудно ще намерите истинската си сродна душа. 

Е, все пак не бъдете тотално откровени. В интернет това не е особено добър избор. Оставете нещо и за после. Бъдете загадъчни, но имайте предвид, че да си загадъчен означава да умееш да запазваш по нещо интересно за себе си, а не да лъжеш в информацията. Има разлика. 

2. Самоуважение.

Съществува популярна погрешна представа, че хората, които търсят искрени взаимоотношения, се регистрират в сайтове за запознанства само в изключително краен случай. 

Смята се, че те го правят само защото са изчерпали всички други канали, по които могат да намерят някой специален. 

Това твърдение е грешно, а тази стигма може да попречи на много хора да открият истинската любов. Покажете пред себе си, че имате себеуважение и че не бихте се отказали да търсите любовта, само защото хората смятат сайтовете за запознанства за последен отчаян опит за това. 

3. Прекалено насилвате нещата.

Ако сте открили някого, който разпалва интереса ви и ви е приятно да прекарвате време с него, не насилвайте нещата. Откриването на баланса в отношенията е много трудно, особено във връзка, възникнала онлайн, при която партньорите не се познават добре наяве. 

Съвети от хора, открили истинската любов онлайн

Дори женската ви интуиция да ви подсказва, че сте открили правилния човек, не насилвайте нещата. Оставете ги да се случат плавно, за да не подплашите човека, към когото са насочени чувствата ви, а и за да не си изградите погрешни представи за него, които да ви разочароват.

Свързани статии

4. Съвместимост.

Една често срещана грешка е да се предоверявате на сайтовете за запознанства. Не забравяйте, че в интернет не всички хора са искрени и има голяма вероятност да не са отразили истинските си интереси и социално и семейно положение. 

Важно е също да подбирате партньорите си по сходни признаци с вашите. Така ще ви е по-лесно да намерите сродната си душа. 

5. Безпристрастност.

Хората се държат по различен начин в сайтовете за запознанства. Някои са флиртуващи, други активно търсещи. Ако сте от пасивните потребители, които не предприемат крачки напред, шансовете да откриете половинка там са по-малки. Не се обезсърчавайте, когато претърпите неуспех. Не забравяйте, че това се случва и в реалния живот по време на срещи.

Гледайте на сайтовете за запознанства като научаване на нов език, на който можете да комуникирате. Това е начин да се изразите и да откриете онова, за което мечтаете.  

Коментирай