Всичко за зодиите

Тъмната страна на Рака

Кои са 5-те негативни черти от характера на тази зодия

26.06.2019г. / 14 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка зодия има своите добри и лоши черти. И Ракът не се различава по нищо от останалите по този показател. Чувствителен, интуитивен, емоционален, природно красивият Рак на повърхността иначе е един от най-състрадателните зодиакални знаци в целия зодиак, което му носи негативи.

Като приятели те са много отзивчиви и отдадени. Винаги са готови да изслушат и предлагат съвет или рамо, на което да се опрете. Като интимни партньори са посветени на всичките ви желания и се стремят да ви направят щастливи. 

Ръководи ги Луната, което ги прави дълбоко съпричастни към други хора. Често те са най-големите емпати в зодиака. Когато Ракът е наоколо, близките му рядко изпитват дискомфорт, защото Раците се грижат всичко да е наред. Те защитават и пазят чувствата ви и всичко, което смятат за ценно.

>>Как да спечелите любовта и сърцето на жена от зодия Риби?<<

Въпреки тази богата палитра от прекрасни качества, които Ракът притежава, той има и тъмна страна. Коя е тя?

1. Ракът е свръхемоционален.

Ракът е воден знак и се влияе от водата, която пък е елемент, управляван от Луната. Водата е непостоянна, бурна, непредсказуема. Във всеки момент може да ви залее и удави. Така е и с чувствата на Рака. Те са водени от фазите на Луната, което се характеризира с резки промени в емоционалното състояние. 

Ракът може да е весел и благоразположен в един момент, а в следващия да потъне в меланхолия и тъга. В тези моменти той е много раним, често плаче и постоянно търси одобрението на половинката и близките си, което може да ги подразни. 

Свързани статии

Раците дават много, но и очакват много в замяна. Когато са в тъмен период им се струва, че винаги са пренебрегнати, че близките и интимните им партньори не се грижат за тях, че не получават онова внимание, което заслужават. Стават истински кралици на драмата. 

>>Как да спечелите любовта и сърцето на жената Козирог<<

2. Ракът може да е мрачен и прилепчив. 

Когато Раците не са посрещнати със съпричастност от околните, те са склонни да проявяват по-тъмните си страни. Могат да бъдат отмъстителни и злопаметни. 

Друга характерна лоша черта на Рака е неговата прилепчивост. Понякога те могат да се държат като истинска лепка, която не ви оставя да дишате, да се отделите и да общувате с други хора. Стават ревниви и подозрителни, а от това произтичат много драматични коментари, тюхкане, мрънкане. 

Коментирай
Свободно време