Никой не е напълно открит в общуването си, дори и с най-близките хора. Винаги нещо си остава вътре в нас. Не позволяваме на другите да проникнат до него, да узнаят истинските ни чувства и мисли. Нормално е, когато общуваме да си поставяме маски. Много от нас си изграждат и непробиваеми емоционални стени, според които допускат по-трудно или по-лесно хората към себе си. 

Как да преодолеете тези емоционални бариери на всяка отделна зодия, с която искате да изградите по-дълбоки отношения?

Според зодията: Какво мъжете намират за привлекателно и отблъскващо?>>>

Овен 

За да проникнете през емоционалните бариери на Овена е необходимо да го изслушвате много внимателно, когато ви разказва за нещата, към които има страст. Поддържайте разговора и бъдете позитивни. Слушайте го много добре и му задавайте въпроси, за да усети вашата заинтересованост и уважение към нещата, които харесва. Не го прекъсвайте, когато говори. Оставяйте го да отговори на въпросите ви дълго и напоително. Най-много се дразнят, ако ги прекъснете и започнете да им давате вашите примери. Въпреки че Овните обичат конкуренцията и състезанията във всичко, в разговорите това не им е любим подход. 

Телец 

С Телците трябва да сте особено търпеливи. Процесът на разбиване на емоционалните им стени е много дълъг и тежък. Това ще се случи, само когато те се убедят в добрите ви намерения и ви допуснат в личния си свят. Затова е важно с поведението и думите си да изразявате уважение, доверие, отвореност и сигурност. Най-общо казано е необходимо да ги заобиколите изцяло с позитивизъм и уют. Телецът има навика да тества партньорите си, да ги провокира, за да разбере дали може да ги допусне по-навътре в сърцето си, дали може да им се довери изцяло.