15 за следващите 15

„15 за следващите 15“ представя: Ева Кулева

Кога виждаме недостатъците в партньора до себе си

23.05.2017г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Ева Кулева. Снимка: личен архив

Ева Кулева. Снимка: личен архив

Първият женски сайт в България Az-jenata.bg става на 15-години. По този повод стартирахме специалния проект „15 за следващите 15“ и в него ви срещаме с 15 успели жени от различни сфери. Наш партньор в проекта е предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR с водещ Бойка Делиева, в което ще може да видите всички интервюта. Днес ви представяме лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева.

Ева е специална за сайта Az-jenata.bg и защото води рубриката „Какво те мъчи в любовта?“. Винаги позитивна, винаги успяваща да вдъхнови, да вдъхне кураж, да изслуша и да даде мъдър съвет. Ето какво споделя за любовта, личностното развитие и намирането на щастието.

                                                      Снимка: личен архив

Какво е да си лайф коуч и мачмейкър?

Най-общо казано помагам на хората да живеят в хармония със себе си и да създават живота, който искат да живеят. А вече с мачмейкинга им помагам да срещнат подходящ партньор, като им предлагам конкретни партньори за срещи.

Каква е рецептата да живеем в хармония със себе си? И има ли такава, която е за всеки един от нас?

За всеки човек е различно. Има определени неща, които помагат на всички да се свържат със себе си, със своята интуиция, със своята същност и те са най-различни техники като медитация, йога, водене на дневник, дефиниране на ясни цели, ценности...

Наблюдение и осъзнаване какво се случва с нас, как се чувстваме през цялото време, каква е вибрацията ни в момента... Хората, с които общуваме как ни влияят, това което правим дали ни доставя удоволствие или неудовлетворение.

Това ли най-често ни липсва, самонаблюдението или усещане какво точно ни вълнува, дали сме щастливи в този момент? Смятате ли, че сме започнали да се движим много механично?

Самонаблюдението е начин да се свържем със себе си и да видим отстрани какво правим, как го правим и защо постигаме едни резултати, а не други, да кажем тези, които искаме. И връзката със себе си, това че живеем на автопилот, както често се казва е това, което ни стресира, което ни води до неудовлетворение, защото ние не си даваме сметка защо правим всяко едно нещо, което правим, какво говорим, какво мислим.

Цялото интервю с Ева Кулева може да видите във видеото.

 

Коментирай