15 за следващите 15

„15 за следващите 15“ представя: Милица Гладнишка

Как винаги успява да бъде толкова позитивна и вдъхновена

26.05.2017г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Милица Гладнишка. Снимка: личен архив

Милица Гладнишка. Снимка: личен архив

Първият женски сайт в България Az-jenata.bg става на 15-години. По този повод стартирахме специалния проект „15 за следващите 15“ и в него ви срещаме с 15 успели жени от различни сфери. Наш партньор в проекта е предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR с водещ Бойка Делиева, в което ще може да видите всички интервюта. Днес ви представяме актрисата Милица Гладнишка.

Тя е една от най-лъчезарните дами, които сме срещали, безграничен талант, която винаги успява да усмихне публиката в театъра или зрителите пред малкия екран. Многопластов образ, който не спира да развива себе си като личност. Милица Гладнишка завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър.

През 2003 година успява да завърши и курсове по джаз пеене в Лондон, а след това и майсторски клас при Милчо Левиев. Показва талант и в оперното пеене. Докато следва в театралната академия, учи оперно пеене при Рени Пенкова.

Какво още не знаете за Милица и за нейните страсти, вижте в следващите редове и във видеото, което споделяме с вас.

                                               Снимка: личен архив

Коя е най-голямата ти страст? Театър, кино, джаз пеене, опера...?

Често ме питат това колеги журналисти, кое бих избрала – театъра или пеенето, но не мога да кажа, защото много са смесени нещата при мен. Това са различни емоции. Като зодия Близнаци обичам разнообразието. Ненавиждам да ми е скучно и затова сама си разнообразявам ежедневието. Например, не мога да стоя без работа.

Имаше една година, в която нямах никаква работа в телевизията, нямах дублажи. И в тази година реших да си похарча спестените пари и да направя „Титанично“. Нещо, което е съвсем различно и защото не можеш да стоиш без работа.

Откъде дойде идеята за „Титанично“, искаше да направиш нещо музикално?

Винаги съм си мечтала за нещо музикално, но подкрепено със сериозни текстове. Точно стенд-ъп шоу. Музикантите ги имам, великолепни са и композитори и изпълнители. Но като текст някак си не можех да се справя сама и тук ми помогна Мария Моева, която е режисьор на „Господарите“, заедно с Петя Русева.

Тя даде идеята за това, че всичко се случва на кораба „Титаник“ и ние сме музикантите на кораба, които до последния момент свирят, за да не се всява излишна паника сред пасажерите, което е наистина героично от тяхна страна. Казах си „Искам да има пищни рокли, да има страхотна музика, да има много черен хумор.“. Тези три неща се обединяват в „Титаник“.

Винаги си много позитивна и усмихната. Как успяваш да се справиш с това ежедневие, което е крайно натоварено? Често се сблъскваме и с негативни хора край нас.

Да, знам, че това ще ми помогне да преживея всякаква трудна ситуация. Да обръщаш повече внимание на позитивното, разбира се да не подценяваш негативното. Но в един момент няма смисъл да се оплакваш, няма смисъл да въртиш един и същи проблем да обикаляш около него, да говориш за него постоянно.

Започва да те тегли надолу, мисълта ти, цялото ти същество потъва в едни мрачни мисли. Така съм действала и при несполучливи проекти, някой като ме измами за нещо и т. н. Няма смисъл да преживяваш прекалено много негативните емоции.

Цялото интервю с Милица Гладнишка може да видите във видеото. 



 


 

Коментирай