Писна ми

Работеща майка

13.10.2006г. / 00 10ч.
Аз жената
Работеща майка

Моля да говорим за нещата такива, каквито са! В БГ, както и в Европа жената има избор – да работи или не. Независимо от областта, в която е заета, ако иска да работи, никой работодател няма да й позволи да отсъства редовно или продължително, защото бизнесът няма да спре, нито ще увеличи разходите си с поддържане на повече персонал. Жената, която е решила да работи, трябва да е наясно какви компромиси прави и да не страда след като е направила избора си. Ако не е наясно какво иска, да предприеме действие след като си изясни. Нито работещата жена ще има позитивите и негативите, които има майката и домакинята, нито обратното. Но човек прави избор и продължава напред, както за всяко друго нещо. Изборът е грешен в някакво отношение, но като посока е грешен, когато не е желан. Подхвърлянията са резултат на вътрешна неудовлетвореност на жената, която ги прави и нямат никакво отношение към тази, към която са отправени. Аз съм работеща майка на син на 1г.6м., която обожава детето си, бременна съм с второ дете. Имам детегледачка. Изобщо не ми пука какво ще кажат майките в градинката пред блока, колко време прекарват с децата си и за какво си говорят. Зная, че това е техния живот, моя си е мой и че всяка от нас ще даде на детето си най-доброто, на което е способна.

Коментар на Мария Пашова: По повод статията за работещата майка. Аз имам дъщеря, която е на 1 г., занимавам се със счетоводство и не мога да изоставя работата си за дълго време, ако го направя, ще загубя контактите си с клиентите, които обслужвам. По същият начин и аз имам детегледачка, която се занимава с дъщеря ми през втората половина от деня. Смятам, че всяка уважаваща себе си жена, която е работила, преди да реши да стане майка, трябва да продължи да се занимава с това, което е правила преди раждането на детето си.

Коментар на Роси Колева: Хареса ми много написаното за работещата майка. Аз съм такава. Детето ми е на 3 месеца и половина, работя (ще работя след 5 дни), поради много причини - стандарта в България и невъзможността да осигуря на детето си това, което искам с една заплата; страхотната ми работа в ДСК (невероятен колектив, работодател и условия на работа), желание за работа, контакта с хора и много други. И ОБОЖАВАМ детето си не по малко от майки, които не работят!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар на Милена Вълчева: Аз също съм работеща майка. Моят бебок е на 7 месеца. За щастие имам бавачка и вече съм обратно на работа. Аз също си харесвам работата и е факт, че откакто се върнах (почти месец) съм си върнала предишния облик. Не казвам, че е лесно. След работа всички ангажименти лягат на мен и съпруга ми, но пък всички си лягаме доволни и порядъчно изморени от изминалия ден. Хубаво е да се чувствам отново във форма. Стоенето в къщи не ми се отразява добре. Аз съм деен човек и ходенето на работа ми се отразява отлично. Никога не успях да разбера онези майки, които с часове си губят времето в приказки, кой биберон е най - добър, кой - бебок най - умен и прочие...

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
petranka ( преди 11 години )
az sam raboteshta maika i nqmam koi da mi gleda decata ,kogato mi se naloji da sa v kashti.Shefovete zapochvat da mi provqt problem che se razbolqvat dechata i polzvam bolnichi.Zaplashvat me che shte mi osigurqt vreme da si gi gledam postoqno.Imat li pravo da me osvobodqt za tova che mi boleduvat decata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време