Писна ми

Другата Европа…това, което не се показва

11.11.2006г. / 01 01ч.
Аз жената
Другата Европа…това, което не се показва

Белгия… страна–мечта за милиони, ядрото на Европейският съюз, шоколадовият рай на Европа… И така… няколко дни след пристигането ми там се насочихме с приятели до едно малко градче – Алст, мислейки си, че отиваме на карнавал…, но информацията ни се оказа погрешна и ние се оказахме там един ден след въпросният карнавал.

В момента, в който слязох от влака, ме лъхна силна миризма на алкохол… всичко беше пропито с тръпчивия аромат на бира. Имаше десетки хора, налягали по земята, мъртво пияни, но някак си удовлетворени след нощното шоу, което явно са преживели… Аз бях шокирана. Да видя това в Европата – онази прехвалената, където всичко е красиво и чисто, а хората са културни и възпитани. Всички витрини на магазините бяха заковани с дървени дъски сякаш са очаквали бомбардировка. Мисля, че снимките, които ви изпращам са достатъчно красноречиви.

Не знам, коя Европа е моята, но се надявам, че в Моята Европа няма да има такива гледки.

Коментар на Тамара Николова: Трябвало е да пристигнете в града по време на Карнавала, да гледате, да разбирате и да пийнете 1-2 бири, но за ваше нещастие сте видели града след Карнавала :) Е това не значи, че в Белгия винаги е мръсно и всички се валят по улиците пияни. Пък и Карнавалът е за младите, 18-20 годишните :)

Коментар: Белгия? Германия? България? Какво значение има къде си, когато се сблъскваш с алкохола, наркотика и порнографията? Мислиш ли, че по западноевропейски стандарт се напиват хората тук? Че алкохолът действа по друг начин отколкото в България? Карнавалът, където и да е е хубав и весел, когато присъстваш на него. А след карнавала е навсякъде едно и също. Т. е. след карнавала тук прилича на София в ежедневието... Не гледай сламката в чуждото око, а гредата в собственото (за по-голяма точност на израза, погледни в Библията) :-)
Диди Петерс, 41 г.

Коментирай