Маникюр

Как да свалите изкуствените нокти, без да увредите своите?

Съвети за безопасно премахване на геллак, акрил, изкуствени удължения на ноктите

01.12.2021г. / 11 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изкуствените нокти са алтернатива, от която много жени се възползват, за да направят маникюра си по-вълнуващ и красив. Изкуственото удължаване може да се получи чрез различни методи – наслагване на изкуствен нокът, удължаване чрез гел лак или акрил. Всички варианти дават увереност и самочувствие, от които всяка дама има нужда.

Когато маникюрът се излющи или започне да израства е много изкушаващо да издърпате или буквално изчегъртате изкуствените нокти, но това е лош избор за вашите собствени. Рискувате да нараните ноктите си безвъзвратно, ако премахнете изкуственото удължаване по този начин.

Лесен метод за премахване на жълти петна по ноктите

Как можете да свалите изкуствените нокти или удължения в домашни условия, без да нараните собствените си нокти, когато нямате достъп до салон за красота?

Ето няколко съвета.

Снабдете се с всички необходими инструменти

За да свалите изкуствените нокти, без да нараните своите, е важно да разполагате с всички нужни инструменти. Снабдете се с хартиени и памучни кърпи, памучни тампони, алуминиево фолио, лакочистител с ацетон, избутващи инструменти за кожички, масла за кожички, нокторезачка и ножички.

Предварително нарежете фолиото на 10 парчета с големина колкото да обхванат всеки пръст. Напоете добре всеки от памучните тампони със 100-процентов ацетон. Увийте около ноктите, след това увийте с хартиените кърпи, накрая с алуминиевото фолио. Изчакайте минимум 10-15 минути, за да може ацетонът да разтвори материала.

Как да поправим разваления лак?

Отрежете зоните извън ноктите

Изрежете всички части на изкуствения нокът, които стърчат над вашия собствен. Използвайте нокторезачка или ножичка, с които да премахнете допълнителните участъци. Това ще улесни разтварянето на материала и премахването му от нокътната плочка.

Потопете ноктите в масла

Маслата за кожички и нокти помагат да премахнете остатъците от материалите от изкуствените нокти и ацетона. Започнете с масло за кожички. Добавете щедро количество върху ноктите си, като намажете обилно кутикулите наоколо. Маслата подобряват състоянието на ноктите след агресивното прилагане на ацетон, както и след дълготрайното влияние на изкуствените материали върху ноктите. Изчакайте маслото да подейства поне 15 минути.

Невероятно бърз трик за сушене на лака

След това накиснете памучни тампони отново в ацетон, поставете върху ноктите и отново увийте в алуминиево фолио. Алуминиевото фолио е добър проводник на топлина, като това ускорява процесите на разтваряне. След около 10 минути остатъците от изкуствени нокти и материали би трябвало да са напълно разтворени. Всичко зависи от дебелината на пластовете, които са били приложени. Ако са използвани гел или акрил върху ноктите, това може да отнеме малко повече време.

След развиването на фолиото можете да използвате избутващия уред за кожички, за да отделите остатъците от материали по ноктите. Повтаряйте процедурата с увиването с ацетон и фолио, докато всички остатъци паднат.

Как да почистим ноктите, когато нямаме лакочистител?

Погрижете се за ноктите и кожичките

След като премахнете всички остатъци от изкуствените удължения на ноктите си, не забравяйте да се погрижите за ноктите и кожичките си. Нанесете масло за нокти и кожички. Нанесете хидратиращ продукт, укрепител или заздравител за нокти. Оставете тези продукти да действат за през нощта, за да може ноктите да се възстановят след агресивната процедура.

Коментирай