Изневярата обикновено е нещо, което хората старателно се опитват да прикрият. Това подсказва, че смятат стореното от тях за нещо нередно, за грешка. Интересен факт е обаче, че отпреди повече от 10 години съществува сайт за запознанства, в който голяма част от анонимните потребители са със семеен статус „обвързан“ или дори „женен“.

Доколко подобен сайт е в рамките на морала и дали той влияе на семейните отношения по позитивен начин, може много да се спори. Позитивната страна е, че могат да се направят социални проучвания на базата на потребителските интереси, при това със сравнително голяма точност, защото броят им вече наближава 17,5 млн.

Още по темата

Може да се направят изводи за местата, които са най-често почва за развитието на най-многото извънбрачни авантюри. Едно такова място е работното например.

Съдейки по рождените дати на потребителите, социолозите откриват, че много често има зависимост между зодиакалния знак и склонността на човек да си позволява изневяра. След анализ на 250 000 профила, са направени следните изводи:

Жените, родени под знака Близнаци най-често имат взаимоотношения с повече от един мъж. След тях по многобройност са Овните, а на трето място – Девите.

Мъжете, които най-често изневеряват, са тези родени в периода 19 февруари – 20 март – Рибите. След тях се нареждат Водолеите и Раците.

Дали наистина верността се определя от зодията? Може би никой не може да даде категоричен отговор, колкото и статистически проучвания да се правят. Остава да се доверим на инстинктите си и да правим всичко възможно да задържим любимия човек до себе си.