Интимно

Необвързани и щастливи

Извлечете най-доброто от моментното състояние

14.03.2013г. / 17 10ч.
Ана Петрова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Бабите и дори майките ни не могат да си представят необвързана, щастлива жена, но ние със сигурност можем. Ако преди на първо и единствено място е било семейството, сега трябва някак да го вместим сред така важната кариера и активното социално общуване. Дали е мит това, че жените без партньор до себе си са нещастни? Ако наскоро сте се разделили с любимия човек и все още изпитвате мъката от липсата му, ето няколко съвета, които ще ви вдигнат на крака.

Открийте себе си

Връзката с друг човек върви ръка за ръка с правенето на компромиси, пренебрегване на собствените копнежи и желания, с пълното отдаване на другия. Вече сте сами – няма нужда да се ограничавате. Правете това, което искате през всичкото свободно време, с което разполагате. Четете книги от любими автори, излезте на разходка в близкия парк, поканете приятелки от гимназията и слушайте стари песни, излезте на кафе с колежките. Освободете се от мисълта, че без него сте наполовина човек. Може би точно сега е моментът, в който сте напълно себе си.

Свързани статии

Открийте музата си

Преди време сте рисували, но със започването на работата сте поизоставили четката, може би като деца сте посещавали спортни танци, пишели сте стихове, плели сте невероятни жилетки, чорапи, шапки и шалове, шили сте гоблени – открихте ли отдавна забравеното си хоби? Запишете се отново на танци, раздвижете скованото си тяло, за да се освободят и мислите ви. Открийте изкуство, чрез което да изразите най-добре себе си. Потърсете развитие в областта, която винаги ви е била силна, но не сте имали време да се задълбочавате.

Пътувайте

Когато сте обвързани, е много трудно да тръгнете по Балкана, на морето или в чужбина с някой друг, освен с любимия. Освен това понякога човек има нужда да открие нови неща сам, да се почувства господар сам на себе си, да върши това, което желае без да се съобразява с другите. Сега е моментът! Вземете си отпуск и посетете страната, за която винаги сте си мечтали. На път човек много често се запознава с хора, които променят ако не живота му, то поне мирогледа му. Може би ще имате този късмет.

Не се самосъжалявайте

Не допускайте мисли за безнадеждност, за провал, за изгубено време да обземат съзнанието ви. Станалото – станало, важното е да извлечем най-голяма полза от него. Всичко, което ни се случва е ценен житейски опит. Ако го отричаме и търсим начин да избягаме от него, ще избягаме и от себе си. Идеята е да бъдем себе си – с всичките си позитивни черти и кусури.

Коментирай