Интимно

По колко начина можем да се целунем?

Френска, ескимоска, целувка на пеперуда...

29.03.2013г. / 17 25ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

С една простичка целувка можем да кажем толкова много неща: обичам те, благодаря, сбогом, здравей... А по какъв начин можем да ги кажем? Кои са различните видове целувки, които използваме, за да създадем близост между нас и останалите.

Френска целувка

Още позната като „целувка с език“. Устата е отворена така, че да се докоснат езиците. Може да изглежда лесно изпълнима, но понякога са необходими години, за да се усъвършенства.

Целувка „пеперуда“

Свързани статии

За да целунете някого като пеперуда, приближете се до лицето му и започнете да мигате, така че да се докоснат вашите и неговите мигли. Това може да е забавен и сладък момент да си поемете дъх от останалите целувки и да погалите любимия по уникален начин.

Целувка с една устна

Докато се целувате, поемете едната устна на партньора си между своите и я дръпнете. Това е изключително романтична целувка и ако я изпълните правилно, ще накарате другия да изтръпне.

Целувка „Спайдърмен“

Гледахте ли филма за човека-паяк от 2002-ра година? В една сцена, в която главният герой виси от паяжината си с главата надолу, неговата възлюбена го целува на обратно – горната устна докосва долната и обратно.

Целувка по ухото

Ушите са познати като една от ерогенните зони по тялото ни. Притиснете с устни меката част на ухото на партньора си и я придърпайте надолу. Можете да я докоснете с език или да я смукнете леко с уста.

Ескимоска целувка

При ескимоската целувка двама души потъркват носовете си напред и назад. По този начин ескимосите целуват приятелите си, но както ние правим, когато целуваме с устни, затварят очи.

Целувка по бузата

Целувката по бузата не е нещо, което да не ни е до болка познато. Още от детска възраст ни целуват мама, тате, баба, дядо, на мама колежките, на тате далечната леля с яркорозово червило, после първото гадже, съпругът ни... Бузка и затворени устни – това е. В някои страни е обикновен поздрав между приятели. Като цяло или служи за създаване на приятелска или интимна атмосфера, или за шеговито но незлонамерено смущаване на отсрещния.

Смучка

Смучката всъщност не е точно целувка, а най-обикновена синина, получила се от страстно смукване от любимия. До известна степен може да боли, но за някои хора чувството е незаменимо, особено ако смучката е на врата.

Тайно съобщение

По време на френската целувка докоснете с език върха на езика на партньора си. Чувството може да е някак странно, но въпреки това – приятно и дискретно като тайно съобщение само помежду ви.

Коментирай