Интимно

Сексът в бъдещето – можем ли да си го представим?

Предсказанията говорят за все по-задълбочаващо се отчуждаване на старомодните физически взаимоотношения

02.01.2014г. / 12 40ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Замисляли ли сте се какъв ще бъде сексът след още няколко десетилетия, ами връзките? С огромните темпове, с които се развива целият свят около нас със сигурност и човешките взаимоотношения няма да са това, което ние знаем тук и сега. Нека си представим как биха изглеждали запознанствата, критериите, начините, по които ще избираме партньор, отношенията, връзките и всичко, свързано с тях.

Ето някои предсказания, които вещаят много странно бъдеще за срещите и хората:

Намиране на партньор по съвместимост на ДНК-то. С напредване на изследванията на човешкия геном и разгадаването му, никой няма да се учуди, ако един ден това е основен критерий, по който двойките определят дали са подходящи един за друг.

Социалните платформи и порталите за запознанства ще са най-употребяваните начини за установяване на връзка. В последните години интернет стана модерен способ за намиране на партньор, а в бъдеще най-вероятно ще стане и единственият. Хората съвсем няма да имат време за срещи, а сигурно ще избират по каталог от селектирани видео клипове на хора със сходни интереси и занимания.

Автокоригирането на снимките в порталите за запознанства, ретуширането на контурите около очите и устните за подчертаване на естествената красота ще станат задължителна процедура за търсещите интимност. Ще бъдат създадени още множество приложения за бърза настройка на профила и скоростно почистване на историята (ако това е необходимо) за усъвършенстване на облика на любовниците от бъдещето. Не че сега не използваме софтуер, за да се поразкрасим на снимки...

Любовта ще добие количествени параметри. Съвместимостта ще бъде изчислявана с помощта на програми и електронни таблици. Така хората ще могат предварително да изчислят ефективността на бъдещата връзка и струва ли си тя да бъде започната изобщо. Много скучно, кой би се захванал с нещо, което има предизвестен край? Пък и не е секси вместо да изпитаме любовната тръпка, да погледнем в таблицата и да разчетем данните.

Ще бъдат създадени високотехнологични устройства, които ще улесняват връзките от разстояние. Те ще работят с неврокинетични импулси, които ще предават дори вибрации по бельото. Ако партньорът ви поиска да усетите допира му, това ще е възможно благодарение на тези свръх чудеса на техниката от бъдещето.

И тъй като все повече физическите връзки между хората ще стават ограничени, ще съществуват така наречените професионални „прегръщачи“, които в моментите на отчаяние и липса на ласка ще утешават с прегръдки обществото от единаци.

Технологиите ще позволяват да се свързваме с любимия човек чрез устройства във виртуална реалност, която ще има възможности да пресъздава истинските усещания от досега с човек посредством биометрични данни (сърцебиене, дишане, изпотяване) – все усещания, които в реалния живот долавяме при общуването с партньорите си.

Тъй като животът ще е изключително зависим от изкуствения интелект, заложен в нашите мобилни устройства, за да ни помага, хората ще бъдем склонни към установяване на любовна връзка със... софтуера ни! И мислейки си за това се надяваме това да не се сбъдне!

Свързани статии

Чрез устройствата ще се предава сексуална енергия във вид на импулси, които ще могат дори да предизвикат оргазъм, само че в мозъка. Оттам импулсите ще достигат до ерогенните зони на партньорите. Това ще е интересно да се усети! Нещо като секс тренажор!

И понеже животът ще е изцяло свързан със социалните мрежи, завършването на връзките ще е толкова бързо, колкото и започването им чрез каталозите, за които споменахме в началото. Ако си харесате някой мъж, веднага го добавяте във Фейсбук, отваряте профила му и... Ужас! Какво да видите? Снимка, на която той е с друга жена! Разплаквате се, проклинате света няколко секунди и накрая го изтривате от приятелите си! Мълниеносно, както е започнало, така и свършва! Всъщност, този процес вече е започнал и не е съвсем невъзможно в далечно бъдеще да се развие до патологични размери.

Устройства, пресяващи паметта! Страхотно! Даже още сега имаме нужда от подобна джаджа! Би било чудесно ако можем да се отървем от болезнените спомени, които толкова ни се иска да не са се случвали!

Коментирай