Интимно

Най-големите съблазнителки в историята

Те са били не само привлекателни, но и лидери, шпиони, секс символи и културни икони

24.01.2014г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: ingefrancais.files.wordpress.com

Снимка: ingefrancais.files.wordpress.com

Силата на жената е безгранична. Тя разполага с чар, сексапил, еротика, владее изкуството на флирта и може да постигне всичко, което желае. Историята пази тайните на много жени, сочени за най- големите съблазнителки на своето време. Споделяме някои от тях. Те са били не само привлекателни, но и лидери, шпиони, секссимволи и културни икони.

Клеопатра

Легенди се носят за нейната хубост и тайни рецепти за красота, но също така и за това, че е била една от най-големите прелъстителки за нейното време. В покоите си е приемала едни от най-великите мъже на Рим – Юлий Цезар и Марк Антоний. Те прекарвали месеци в двореца на могъщата царица, били глезени от своята любима, която била и невероятна любовница.

Мата Хари

Красавицата с провокативните танци е била много повече от жена, която обича любовта, секса и танците. Тя е известна с това, че е била любовница на редица силни мъже в политиката. Пътува много из Европа и нейният сексапил, еротика и природен чар били използвани под псевдонима H -21. Мата Хари била вербувана и казват, че се занимавала и преди Първата световна война с шпионска дейност, което и струва живота.

Екатерина Велика

Тя безспорно е най-известната руска императрица, за която се говори, че имала и много любовници. Любовният й апетит бил толкова голям, че казват, че още от дете „яздела“ възглавници в леглото като някакъв вид на мастурбация. Славела се и с това, че задържала любовниците си само докато и е забавно с тях, а след това ги захвърляла.

Уолис Симпсън

Жената, заради която принц Едуард VIII на Англия абдикира. Когато той я среща тя вече е омъжена за втория си съпруг, но това не пречи да има любовна връзка с принца. През 1936 година той застава на престола. Любовта му към Уолис е безгранична, но той няма как да се ожени за нея, тъй като тя вече е два пъти разведена. Ето защо той решава да абдикира година след коронясването си. Жени се за Уолис и получава титла на херцог. Наследен е от брат си Джордж V.

Свързани статии

Мерилин Монро

Най-известната американска съблазнителка на XX век. Тя успява да прелъсти президента Кенеди с гласа си докато изпълнява песен по случай неговия рожден ден през 1962 година. Връзката им е кратка, но интензивна. Мерилин успява да завоюва всеки мъж, който е пожелала. Между нейните завоевания има политици, спортисти, драматурзи.

Анаис Нин

Легендарна американска писателка от френски произход, известна с еротичните си романи и разкази както и с дневниците си, започнати на 12-годишна възраст и водени в течение на десетилетия почти до смъртта й. Въпреки че през 1923 година се омъжва, тя отново се влюбва и малко по-късно встъпва и във втори брак.

Снимки: Reuters, history.com, ingefrancais.files.wordpress.com

Коментирай
10 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Мерилин Монро не е била лидер, по скора лабилна и невротизна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9 rate up comment 2 rate down comment
Гост ( преди 10 години )
И Клеопатра и Мата Хари в действителност са били много грозни жени. Клеопатра е съблазнявала мъжете с властта си. И Цезар и Марк Антонии са били с нея, защото са искали да властват над Египет. А Мата Хари е съблазнявала със способността си да танцува ориенталски танци, макар, че и тях не е владеела толкова добре, просто хората пред, които ги е танцувала не са виждали подобни преди и затова и е минавал номера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време