Интимно

4 сигурни знака, че той не мисли за брак

Израснал е в семейство на разведени родители

16.03.2014г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Той е луд по вас, имате страхотни отношения, но дали е готов да сложи брачната халка? Според психолози има много фактори, които могат да повлияят на решителността на мъжа да предприеме по-сериозна стъпка в живота си и това често не е само амбицията за кариера и успех. Ето 4 сигурни знака, че той все още не е готов да се обвърже трайно.

Той е бил вече женен

Често срещано е мъжете, които веднъж вече са били встъпили в брак и излезли разочаровани от него, да не желаят да сключат брак повторно. В тези ситуации обикновено жената се опитва да бъде спасител, да компенсира грешките на предишната партньорка. Но тези усилия могат да се окажат напразни, защото колкото и добър лечител да бъдете, често разведените мъже отказват повторен брак.

Той избягва и най-малките неудобни ситуации

Когато мъжете навлязат в един по-зрял период на връзката си, те са готови да правят жертви, компромиси. Ако вашата половинка изчезва при първото споменаване на думи като „семейство“, „родители“, „семейни сбирки“ и т. н., то най-вероятно зрелият период за него все още не е настъпил и той има нужда от още време.

Повечето от приятелите му са необвързани или нямат сключен брак

При мъжете често се случва така, че компанията им нерядко на подсъзнателно ниво оформя начина, по който действат и мислят. Така че, ако неговите приятели нямат сериозни връзки и някои от тях са несемейни, той също би бил склонен дълго време да се наслаждава на безгрижния ергенски живот. Мъжете, които имат семейни приятели, по-лесно приемат идеята за брака.

Свързани статии

Но ако той е заобиколен от приятели, които все още не са се впуснали в предизвикателството наречено брак, вероятно семейният живот не е нещо, за което той активно мисли и планира на този етап. Понякога мъжете се страхуват и от подигравките на техни несемейни приятели за това че искат да се обвържат трайно с половинката си.

Израснал е в семейство на разведени родители

При някои мъже интелигентността надминава тази на техните родители. И по отношение на брака те биха могли да създадат здраво, щастливо и сплотено семейство. Но от друга страна някои мъже остават помрачени за цял живот и отричат брака, дори сериозните взаимоотношения между мъжа и жената.

Коментирай
5 rate up comment 3 rate down comment
т.4 - right on the m ( преди 10 години )
точно така интелигентността надминава тази на родителите ми. Като си видял че нещо не работи и си видял че не можеш да имаш вяра на никого, трябва да си *** за да го направиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар