Интимно

Сигнали, че бракът ви има нужда от разтърсване

Завършвате изреченията на другия

17.10.2014г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Казват, че бракът убива страстта. Вероятно при някои двойки е така, а сигурно има и такива, които се радват на дълъг и щастлив брак! Въпрос на късмет!

Понякога дълготрайните монотонни връзки не убиват само страстта, а притъпяват ритъма, уеднаквяват личността с тази на другия и правят ежедневието да звучи в сиви нюанси.

Ако имате съмнение, че бракът ви е влязъл в скучен коловоз, вижте най-явните знаци, подсказващи, че има нужда от разтърсване!

Карате на автопилот

Ако дните ви минават неусетно и монотонно, вероятно и бракът ви е преминал в такава фаза. Излизането от този режим е жизненоважно, ако искате да запазите брака си.

Навиците на другия започват да ви дразнят

Ако сте достигнали до тази точка на нетърпимост спешно трябва да разчупите вредната среда. На първо място поговорете с другия. Комуникацията винаги е решение. Ако не се получава, измислете алтернативен вариант за компромисно решение.

Но недейте да потискате чувствата на неприязън, защото бомбата все някога ще избухне.

Завършвате изреченията на другия

Това донякъде звучи сладко, но в един момент прекомерният контакт с някого води до предвидимост в реакциите, думите на другия. Изобщо – абсолютно всичко става ясно и очаквано.

Няма как това да не повлияе негативно на отношенията.

Осъзнавате, че се въртите в един и същ кръговрат

Ако започнете да осъзнавате циклите, през които преминавате, независимо дали става дума за навици, ежедневие, ритуали и какво ли още не, тогава със сигурност е време да промените ритъма.

Свързани статии

Смятате се за даденост

Колкото и успешен да е един брак, колкото и да се обичате, колкото и да се уважавате – щом дойде момент, в който смятате другия за ваше притежание и най-вече, че ви е в кърпа вързан, ще направите огромна грешка!

Никога не е късно да изгубите някого. Спомнете си, че хората се развеждат и след 20 и 30 години. Затова никога не смятайте другия за вещ.

Мястото за вечеря не се е променило за последните 5 години

Много двойки си имат любими места за вечеря или просто места, които посещават в събота вечер. Такива места не е задължително да са ресторанти – вечерята може да се случва и в кухнята, което е още по-пагубно и монотонно.

Променете мястото, разчупете модела, излезте от коловоза! Това ще се отрази положително на връзката ви, не само на настроението ви.

Превърнали сте се в боксови круши един за друг

Ако си изкарвате яда на другия или му крещите без причина, а просто защото някой ви е ядосал в работата, това не е добър сигнал. Човекът до вас не е чучело, което да боксирате, за да изразходвате негативната енергия.

Той е човек, който би следвало да ви изслуша и разбере. Важно правило на добрите лични отношения е те да не се смесват с професионалните и социалните!

Коментирай