Интимно

Уроци за любовта от „Сексът и градът“

Изневярата винаги носи негативни последствия

20.05.2015г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Винаги когато жените се срещат с приятелки, една от обсъжданите теми е любовта и партньорствата. Също като в любимия ни филм „Сексът и градът“ споделяме нашите трепети и разочарования.

Това безспорно е една лента, от която можем да научим ценни уроци за любовта и живота. Нека си припомним някои от тях.

Винаги продължавайте напред.

Лесно е да се даде подобен съвет на човек с разбито сърце. Ако си спомняте, във филма 4-те дами често преминаваха през любовни разочарования, но сякаш с лекота ги превъзмогваха. Направете това правило в стил „Сексът и градът“ да важи и за вас.

Каквото било, било. Животът продължава, а вие трябва да продължавате да се движите напред.

Обсъждането на важни въпроси е от съществено значение, преди реализирането им.

В част втора на игралния филм, само за миг целият свят на Кари се срути. Да, сцената, в която Тузаря не бе готов да поеме сериозен ангажимент, оставяйки любимата си облечена в бяла рокля, сама пред олтара.

Ако някой има проблем със задълженията, това трябва да стане ясно преди брака, общото съжителство или появата на децата. Затова обсъждането на тези важни въпроси изисква време, понякога повече, отколкото ни се иска.

Бъдете социални.

Необвързаните често се оплакват, че нямат половинка до себе си. Но какво правят те, за да променят това. Саманта Джоунс дава добър пример за това, как да бъдем по-социални. Излизайте на партита, организирайте такива, посещавайте изложби, театри, други интересни социални събития. Любовта няма да ви открие, ако си стоите у дома.

Изневярата винаги носи негативни последствия.

Помните ли, когато Кари изневери с Тузаря на Ейдън? Тогава тя обърка не само своя живот, но и живота на още трима човека – Ейдън, Тузаря и Наташа (съпругата на Тузаря). Не забравяйте, че вината и срамът от изневярата никога няма да си отидат, те остават за цял живот.

Все някога ще попаднете на грешен партньор и може би дори неведнъж.

Когато осъзнаете, че сте направили грешен избор, няма смисъл да продължавате връзката. Вместо да лъжете себе си и половинката, че всичко е наред, сложете край. Дори и отсрещната страна да се държи твърде мило с вас, а вие да изпитвате страх, че постъпката ви е жестока и ще нарани, след време ще осъзнаете, че сте спасили два живота – вашият и нечий друг.

Всеки заслужава да бъде щастлив, нали? Тогава защо пренебрегвате собственото си щастие?

Обичайте първо себе си, след това останалите. Има много неща, които можем да научим от Саманта не само за секса, но и за взаимоотношенията с противоположния пол. Тя също бе жертва на изневяра от страна на своя партньор.

Тогава загуби напълно доверие в него и реши, че раздялата е най-добрата стъпка. Помните ли какво му каза на сбогуване – „Обичам те, но повече обичам себе си.“.

Да си необвързан не е проклятие.

Да, вероятно около вас има много обвързани приятели, познати, а и тези снимки на влюбени в социалните мрежи... Всичко това ви кара да се замислите върху вашия любовен живот. Това, че на този етап, не сте привлекли любовта в живота си не означава, че ще бъде винаги така.

Приемете, че времето ще ви даде знак накъде да погледнете и не задълбавайте в идеята на всяка цена да си намерите половинка. В любовта нищо не бива да е на всяка цена.

Свързани статии

Не се отказвайте от любовта!

Въпреки че Кари имаше трудности в любовен план, големи разочарования, тя никога не спираше да вярва в любовта. Нямате право да се отказвате от идеята, че ще срещнете любовта на живота си. Някъде там има някой, който е предназначен за вас.

Не може да накарате някой да ви обича насила.

За съжаление такава е действителността. Колкото повече се опитвате да спечелите нечие сърце, толкова повече то се отдалечава от вас.

Снимки: outnow.ch

Коментирай