Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

Т.: Усещам, че вече не изпитвам нищо към моята половинка. Не мога да правя и секс с него. Но не мога да му изневеря, защото имам две деца. В работата има един колега, с когото много си допадаме. И двамата усещаме, че има нещо, но се въздържаме и двамата. Все още не сме имали нищо общо, но искрата е силна, а в очите му чета всичко. Не знам какво да правя. От една страна семейството, в което ме държат само децата, а от друга друг мъж.

Ева Кулева: Не можеш да изневериш на съпруга си или не искаш да му изневериш?

Казваш, че вече не изпитваш нищо към него, което означава, че преди си изпитвала. Какво стана, какво се промени?

Наричаш го „моята половинка“. Това определение ми подсказва, че все още имаш чувства към него.

На твое място бих се запитала „Защо се омъжих за този мъж и защо избрах да създам 2 деца именно с него?“. Вероятно има основателни причини.

Когато двама души са избрали да сключат брак и да създадат деца заедно, първо ги насърчавам да помислят дали искат да спасят връзката си. Дори и вече да не вярват, че това е възможно, дори да се съмняват, че другия го иска, дори да са натрупали огорчение и умора, въпросът е „Ако можех, бих ли запалила пламъка отново?“.

Ако ти би го направила, остава да разбереш дали и съпругът ти го иска. Когато родят деца, много жени фокусират цялото си внимание върху децата и пренебрегват партньора си. Забравят да флиртуват с него, престават да бъдат любовници и се превръщат в майки и домакини. При теб така ли беше? Кое поставяш на първо място – отношенията със съпруга си или децата?

Препоръчвам ти да прочетеш книгата на Естер Перел „Еротична интелигентност“.

Другият мъж, към когото проявяваш интерес, се е появил в живота ти, за да ти покаже, че има нужда да промениш нещо. Дали ще избереш да се поддадеш на моментното увлечение, за да не се налага да работиш върху връзката със съпруга си, или ще избереш първо да си изясниш какво искаш да правиш със семейството си, е твой избор.


Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.