Интимно

Емоции, които нямат място в щастливата връзка

Самота и страх

18.09.2015г. / 14 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Усещанията, че сме манипулирани, изоставени, предадени във връзката с партньора ни карат не само да страдаме, но могат да попречат да изградим следващи стабилни и щастливи взаимоотношения. Кои емоции липсват в една здрава връзка и защо е добре да ги елиминираме?

Самота

В една щастлива и здрава връзка няма място за самота. Запитайте се защо при наличието на партньор до себе си усещате празнота. Дали не ви липсва комуникация и ако да, как може да я подобрите.

Омаловажаване

Всеки има своите недостатъци. Но ако половинката ви винаги омаловажава положителните ви страни и качества, а намира поводи да ви посочи вашите отрицателни черти и недостатъци, замислете се дали това е връзката, в която има смисъл да останете?

Страх

Връзката с любимия човек трябва да се усеща като най-сигурното място. Да се чувстваме защитени, сигурни в чувствата на любимия човек. Моментът, в който започнем да изпитваме страх от насилие, несигурност, неразбиране и липса на подкрепа е този, който ни казва да продължим сами напред.

Употребени

Колко често сте се чувствали използвани във връзката си не само физически, но и емоционално, финансово? Ако в този момент взаимоотношенията ви карат да се чувствате употребени, знайте, че е време за промяна.

Едностранни

Една връзка се гради на усилия и от двете страни. Не бива да се чувствате така, сякаш само вие поемате отговорността и товара във взаимоотношенията, особено ако вече имате деца, налага се да плащате ипотека и т. н. В здравата връзка това усещане го няма.

Свързани статии

Любов по задължение

Красивата и здрава връзка се гради и на любов, привличане, доверие и честност. Не бива да сте с усещане, че сте длъжни с нещо на любимия човек. Любовта не е задължение, тя идва от сърцето.

Предателство

Чувството за лъжа, измама и постоянно предаване на доверието е едно от най-болезнените в една връзка. Замислете се, ако някой е некоректен с вас, дали заслужава лоялността ви.

Снимка: istock

Коментирай