Интимно

Неща, които научавате след всяка раздяла

Гледате на партньорите си реално, а не според идеала си

27.09.2015г. / 15 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните раздели рядко приключват без излишни емоции и сълзи. Колкото и да не ни се иска да повярваме, те имат и положителна страна. Учат ни на разни неща, помагат ни да променим мирогледа си и може би ни правят и по-мъдри. Какво научаваме след края на всяка любов? Вижте в следващите редове.

Гледате на партньорите си реално, а не според идеала си

След всяка следваща връзка разбирате, че идеален вариант няма. Принцът на белия кон не съществува. Реалната преценка на партньорите и реалната представа за това какво искате в любовта, са част от израстването, което раздялата ни дава.

Виждате света с нови очи

След края на всяка връзка и мита за идеалния мъж, който се оказва поредният бивш, започвате да гледате на живота в нова перспектива. Изпитвате нов вид свобода, откривате нови и непознати места, хора, вълнуващи моменти.

Животът е съвкупност от нови... книги

Ако приемем, че всяка нова любов е една нова книга и че той или тя са главите в нея, след края на една любов, винаги има място за нова книга. В някои случаи продължаваме да разлистваме страниците назад в една болезнена история. Дали е време за нова история, зависи изцяло от нашата мотивация.

Животът никога не спира

Когато след раздяла ние сме губещата страна, започваме да се самосъжаляваме и сякаш за нас животът спира. Нямаме настроение, изпадаме в депресия, преяждаме, разваляме фигурата си.

Свързани статии

Този етап на раздялата не бива да продължава повече от седмица, защото отново ще разберем, че животът никога не спира, дори и след този, който силно сме обичали.

Да забравиш е трудно

Това е една от най-дългите фази след раздялата, която избледнява бавно. Ако любовта ни понякога трае миг, то да забравиш любимия човек може да продължи с години. Не забравяйте, че не разполагате с толкова време, в което може да срещнете нова и щастлива любов. Ще има места, аромати, песни, които ще ви напомнят за отминали връзки. Освободете място за нови емоции.

Коментирай