Интимно

Как да преодолеете раздялата, ако още го обичате?

Обичайте най-вече себе си!

11.11.2015г. / 20 19ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Скъсването с половинката винаги е труден момент. Независимо дали вие или той е зарязан, раздялата не е никак лесна. Най-трудният момент идва, ако вие още го обичате.

Как да се справите с раздялата, ако все още имате чувства към бившия си?

Спрете всички контакти с него

Най-важното нещо, за да спрете да мислите за него е да прекъснете всички контакти. Изтрийте телефона му, изключете го от списъците с приятели в социалните мрежи, изтрийте имейла му. Прекъснете всички връзки и мозъкът ви ще се отърси по-лесно от надеждата, че той ще ви потърси по някакъв начин. Ако не общувате с него ще ви е по-лесно да го забравите.

Открийте онова, което обичате

Погледнете към себе си. Намислете си нещо, някакво занимание, с което обичате да се занимавате, но не сте имали време досега. Захванете се с него. Намерете време за себе си. Разберете какво ви доставя удоволствие!

Ако не става дума за занимание, тогава нека е място! Отидете някъде, откъснете се от рутината, забравете лошите чувства! Отдайте се на себе си!

Кажете си, че го мразите

Вярно е, че трудно можете да излъжете себе си, но една лъжа, повторена 100 пъти става истина, нали така? Повтаряйте си, че го мразите и ще започнете да усещате безразличие към него. Спрете да мислите за любовта, за хубавите моменти, за близостта. Те са минало. Погледнете напред!

Съсредоточете се върху собствения си живот

В крайна сметка вие сте важната личност в собствения си живот. Важно е вие да се чувствате добре, не той. Съсредоточете се върху онова, което е от значение за вас – работата, приятелите, семейството, вие!

Свързани статии

Създайте си нови спомени

Когато човек има нещо приятно, за което да мисли и да си спомня, понася трудните моменти по-добре.

Създайте нови спомени с приятели, с нови хора, на нови места. Захвърлете някъде далеч кутиите със стари снимки, в които има много болка. Отворете нова страница в живота си!

Починете си от връзките

Веднага след раздяла не е особено удачно да започвате нова връзка. Дайте си почивка от любовта. Преосмислете я, преоткрийте я, преодолейте старата рана и тръгнете по нов път. Починете си от всичко, което ви е наранявало. Починете си от ангажиментите, от съображенията, от себеотдаването, от компромисите. Обичайте себе си за известно време, заслужавате го!

Коментирай