Мислите ли, че познавате вашето тяло и сексуалност достатъчно добре? А дали знаете достатъчно и за тялото и сексуалността на партньора ви? Едва ли! Днес ви представяме няколко малко известни факти за пениса.

Тютюнопушенето може да намали размера на пениса. Вредният навик може да намали с до 1 см размера на мъжкото достойнство. Това се случва, защото тютюнопушенето втвърдява кръвоносните съдове, което може да възпрепятства еректилната циркулация на кръвта.

Има два вида пениси. Първият нараства значително по време на ерекция. Вторият вид изглежда голям през повечето време, но по време на възбуда почти не увеличава размера си. Приблизително 79% от мъжете имат пенис от първия вид, а останалите 21% от втория. Това означава, че малкият пенис в отпуснато състояние може да има изненадващо голям размер по време на ерекция.

Един мъж еякулира средно 7200 пъти през живота си. Средният брой пъти, които той еякулира в резултат на мастурбация е 2000.

Има най-малко 42 вида бактерии, които живеят върху кожата на пениса. Обрязаните пениси имат по-малко бактерии.

За да достигне до ерекция, към пениса достигат около 130 мл кръв, като дебитът на кръвопотока е 2 мл в секунда.

Мъжете, които правят секс поне веднъж седмично могат да намалят риска от сърдечни заболявания с 30%, инсулт с 50% и диабет с 40%. Господата с активен сексуален живот е по-вероятно да доживеят до 80-годишна възраст.

Според проучване от университета в Ълстър, Северна Ирландия, мъжете в Република Конго имат най-голям размер на пениса в света.

Хората са единствените примати, които нямат кости в техните пениси.

В Япония всяка година се провежда фестивал на пениса и плодородието. Датата е 6 април, а своето начало фестивалът е поставил през 17 век.

Още по темата

Древните римляни са смятали, че твърдостта на пениса е пряко свързана с това, което човек консумира и че формата, цветът, вкусът и ароматът на определени храни, могат да повлияят на сексуалния живот. Ето защо един от любимите им зеленчуци, символ на либидото бил морковът.

Според производителите на презервативи, само 6% от представителите на силния пол в света се нуждаят от допълнително по-голям размер кондом.

Пенисът спира да расте, когато мъжът е в началото си на 20-те години.