Интимно

Разликите между това да обичаш и това да си влюбен

Най-важното е да изживеете моментите изцяло

05.05.2016г. / 17 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Замисляли ли сте се някога за разликата между това да обичаш и да си влюбен? Може би ще ни отнеме цял един живот, може би и той няма да ни стигне, за да разберем това. Въпреки това разбираме дали нашите чувства са трайни или не, когато страдаме за любимия човек, когато сме загубили любов и разбира се в много моменти, в които се чувстваме щастливи.

Споделяме няколко разлики между влюбването и обичта. Границата е много тънка, но най-важното е да изживеете моментите изцяло, защото те никога няма да се повторят. Те са различно красиви и необикновени. Всеки миг е различен.

Когато обичаш в живота ти се променят някои аспекти. Да се влюбиш е нещо, което те променя отвътре навън.

Да обичаш някого, означава, че можете да следвате правилата на взаимоотношенията. Влюбването разширява цялата ни представа за това, което една връзка може евентуално да бъде.

Да обичаш е като да караш колата си плавно, от изток на запад, например. Влюбването е като да се качиш на въртележка, без да мислиш за рисковете и това кога ще слезеш от нея.

Когато сте влюбени в някого, вие се опитвате да достигнете някаква цел. Когато обичате някого, не бързате да стигнете до финала.

Да обичаш е един вид доброволно споразумение да се чувстваш удобно с някого. Влюбването е неволно съгласие, че сте готови дори на нещо неудобно в името на любовта.

Да обичаш е нещо, което се случва според предварително зададен график на живота. Влюбването пренарежда времевата линия на живота ви.

Когато обича, човек създава удоволствие и за двете страни. Влюбването означава, че чувствата и емоциите са толкова силни, че могат да донесат болка не само на този, който ги изпитва.

Да обичаш значи да чувстваш нещо положително към някого. Влюбването означава, че може дори да мразиш някого, но и да го обичаш безусловно през цялото време.

Свързани статии

Да обичаш помага да се научим как да съхраним това чувство и да се обичаме и в бъдеще. Влюбването е нещо, което никога не може да се повтори.

Можете да се влюбите в някого, а след време може да се влюбите и в друг. Но когато обичате, никога няма да спрете да обичате този човек.

Снимка: istock

Коментирай