Сексът по време на менструалния цикъл е табу за много жени, но и мъже. Мисълта за кръвта често потиска либидото и по-скоро предизвиква отвращение и неприязън, отколкото възбуда.

Не всички двойки имат подобни скрупули обаче. Оказва се освен това, че сексът по време на менструалния цикъл има и редица ползи. Кои са те?

Овлажняването се улеснява

Вагиналната сухота е чест проблем. Тя причинява дискомфорт и болка. Понякога жените дори се отказват от сексуални преживявания заради неприятните усещания, които предизвиква вагиналната сухота.

Менструалният цикъл обаче се явява естествена смазочна течност. Стига и двамата партньори да са съгласни с този вариант, сексът в този период може да е вълнуващ.

Сексът лекува менструални болки

Хормоните на щастието, които се отделят по време на оргазъм, потискат спазмите и намаляват болката, причинена от менструацията. Каква по-добра причина да го правите тогава от тази?

Сексът по време на менструацията скъсява продължителността ѝ

По време на оргазъм маточните и вагиналните стени получават контракции. Това предизвиква свиването на тъканите в тази област и намаляване на кръвоснабдяването. Ето защо кръвотечението спира по-бързо, с което цикълът ви се скъсява. Не е ли страхотно!


Още по темата

Така и така сте възбудени през цялото време

Много жени усещат превъзбуда по време на менструалния цикъл. Ако партньорът ви е ОК с мисълта за секс в този период от месеца, възползвайте се. Доказано е, че оргазмите по време на цикъл са още по-силни и разтърсващи.

Сексът регулира менструалния цикъл

Колкото повече правите секс по време на цикъла, толкова повече тялото и хормоните ви се регулират и влизат в синхрон. Не слагайте секса по време на менструация в графа „забранени теми“.

Направете го няколко пъти в този момент и ще се убедите колко позитивно отговаря тялото ви на това приятно преживяване.

Снимки: iStock