Сексът е удоволствие, но може да се превърне и в мания. Съществуват много състояния, при които сексът може да се превърне в табу, в отклонение или в психично разстройство.

Странните сексуални състояния са повече, отколкото подозирате. Някои са причинени от психически проблеми, други от физически.

Приапизъм

Приапизмът представлява продължителна ерекция. Може да звучи блазнещо, но не е така. Състоянието е доста болезнено. Може да продължи няколко часа и крие огромен риск от сърдечносъдови инциденти, инфаркти и инсулти.

Секссомния

Секссомнията представлява нещо като ходенето насън, но не съвсем. Всъщност това странно сексуално състояние включва сексуална активност насън. Тази активност се проявява в моментите между най-дълбокия сън и будността.

Страдащият може да предприеме сексуални действия или мастурбация без дори да осъзнава това. Обикновено след това спомени липсват.

Парафилия

Парафилията е по-скоро психично разстройство, при което сексуален обект са неодушевени предмети. Той е нещо като по-ясно изразен фетишизъм, граничещ с мания. Силна сексуална възбуда и удоволствие могат да предизвикат предмети, докосване на човек, който не желае да прави секс, ексхибиционизъм или садизъм.

Постоянна генитална възбуда при жените

Това разстройство е истински ад. Състоянието предизвиква постоянна клиторна възбуда, подобно на това при мъжете. Изключително неприятно е, защото страдащата жена изпитва всички признаци на възбуда – богато кръвоснабдяване на гениталиите, вагинално течение, спонтанни оргазми по всяко време.

Хиперсексуалност

Хиперсексуалността означава крайна ненаситност към секса. Счита се за психично разстройство, тъй като механизмите, които подтикват страдащия към непрекъснато желание за сексуални контакти с различни партньори, са психични.

Хората с това разстройство демонстрират сексуална ненаситност и трудно биват задоволени. Скоро след поредния полов акт имат нужда от още секс. Често те попадат и в рисковани безразборни връзки. Краен резултат от тях са животозастрашаващи полово предавани болести.

Още по темата

Асексуалност

При асексуалността страдащият няма абсолютно никакво желание за секс. Това няма нищо общо с хомосексуалността или бисексуалността. Просто страдащият изпитва невъзможност да се възбуди сексуално при каквито и да било обстоятелства. Вроденото желание за секс при тези хора липсва напълно.

Вагинизъм

При вагинизмът се наблюдава рязко свиване на мускулите на вагината по време на секс. Това причинява силен дискомфорт и дори болка при жените.

Фимоза

Фимозата представлява невъзможност на препуциума да се отдръпне от главата на пениса по време на секс. Това предизвиква силно болезнена ерекция и може да откаже страдащия да прави секс. Могат да възникнат и други проблеми, инфекции и дискомфорт.

Снимки: iStock