Интимно

6 сигурни знака, че това е любов от пръв поглед

Мислите постоянно за него или нея

04.11.2016г. / 17 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта от пръв поглед... Всички сме чували за нея, но дали сме я изживявали поне веднъж? Ако сте преминавали през тези емоции, то няма съмнение, че сте романтична личност, защото за повечето хора, тя съществува само във филмите и романите.

Но романтиците забелязват много неща, а любовта от пръв поглед трудно би ги пропуснала. Кои са сигурните знаци, че вие сте преживели тази магия, вижте в следващите редове.

Пеперуди в стомаха

Всеки, който е бил влюбен е усещал пеперуди в стомаха. Любовното гъделичкане може да се прояви и в онези моменти, в които любовта ни е от пръв поглед. Тялото ни увеличава синтеза на адреналин за много кратко време. И ако личността от отсрещната страна наистина силно ни е впечатлила, това ще са наистина много силни пеперуди в стомаха.

Нервност

Нервността и любовта са свързани, особено в онези моменти, когато се влюбваме от пръв поглед. Освен пеперудите в стомаха е възможно да почувствате повишено изпотяване, ръцете ви да потрепват леко, а понякога и колената ви омекват. Въпреки че сте силно запленени, определено присъствието на интересния обект повишава вашата бдителност, пулсът се ускорява.

Снимка: istock

Различни са от вашия типаж

Що се отнася до представителите на противоположния пол, всеки има своя типаж. Някои предпочитат високи и стройни мъже и жени. За други е важно техните избраници да са със светли очи и т. н. При любовта от пръв поглед с изненада може да установите, че той или тя са далеч от типажа, който търсите обикновено.

Мислите постоянно за него или нея

Любовта от пръв поглед идва неочаквано и остава трайна следа в мислите ни. Чувстваме се така, сякаш сме тийнейджъри и се влюбваме за първи път. Не сме в състояние да мислим за нищо друго, освен за него/нея.

И това може да продължи с дни, седмици, Надяваме се отново да ги срещнем и се връщаме пак на мястото, където сме ги видели за първи път.

Искате да знаете повече за него/нея

Любовта от пръв поглед не е задължително свързана със силно сексуално желание. Тя може да бъде много повече от физическо привличане и да докосва дълбоко, а вие да почувствате необходимост сега и на момента да се запознаете с него/нея, да научите повече за живота, интересите и заниманията му/ѝ.

Свързани статии

Виждате се заедно в бъдещето

Прекарали сте само няколко минути или часове с него или нея, но вече виждате бъдещето си заедно. Представяте си връзката ви, дома ви, романтични моменти, децата ви. Мислите ви са позитивни, може би малко нереални, но ги има, защото това е любов от пръв поглед.

 

Коментирай