Интимно

Билки за стимулиране на женското либидо

Как да върнем женската си страст по натурален път

24.03.2017г. / 11 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Женското либидо може да бъде повлияно негативно от много различни фактори. Стресът е най-сериозният сред тях. Ежедневните проблеми и ангажименти, работата, натискът, хормоните, възрастта, семейното планиране – всичко това се струпва в даден момент и понижава драстично сексуалното желание на жените.

Добрата новина е, че женското либидо може да се повдигне с помощта на природни средства. Билките се използват от векове в традиционната медицина на много народи. Те имат доказани свойства, които биха могли да върнат отново сексуалното желание.

Черен шоколад

Включваме черния шоколад в този списък не защото е билка, а защото има много мощно действие спрямо женското либидо. Свойствата си дължи предимно на натуралното какао, което в черния шоколад се съдържа между 70% и 90%. Тъмният шоколад помага на много жени в пременопауза и менопауза да се преборят с проблемите, свързани с либидото.

Бабини зъби

Според редица изследвания, билката бабини зъби подобрява либидото и повишава апетита за интимни ласки. Тя подобрява способностите за възбуда както при жените, така и при мъжете като стимулира рецепторите в мозъка, отговарящи за връзката с гениталиите. Като допълнение бабини зъби помага и за намаляване на стреса в тялото.

Корен от сума

Сума е билка предимно растяща и употребявана в Южна Америка. Нарича се още бразилски женшен. Помага при хормонален дисбаланс и увеличава либидото.

Корен от мака

Маката е корен, който жените в Андите използват като решение на проблемите със сексуалното желание. Тя помага при репродуктивни проблеми, тъй като е богата на цинк и йод.

Тонгкат али

Екзотично звучащото си име тази билка дължи на произхода си. Тя се среща в Югоизточна Азия и от хилядолетия се използва в източната медицина при нарушения в либидото, хормонални проблеми, затруднена репродуктивност. Като допълнение тонгкат али помага и за редукция на теглото.


Ашваганда

Ашваганда е билка, описана в Кама сутра като стимулираща страстта и разпалваща женската и мъжката сексуалност. Тя допринася за мощни оргазми, повишавайки притока на кръв към гениталиите.

Дамяна или дамиана

Листата на дамяната (дамиана) са богати на мощни флавоноиди, кофеин и терпеноиди, които значително увеличават женското либидо. Използва се в Южна Африка, Карибския басейн и Мексико. Среща се и у нас. Дамяна намалява стреса, стимулира кръвообращението и е чудесен начин за отпускане и наслаждаване на страстна любовна игра.

Снимки: iStock

Коментирай