Интимно

Когато след токсична връзка срещнем доброто момче

Какво се случва с нас

02.05.2017г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

По-лошото от това да се намираш в токсична любовна връзка е отношението, което си създаваш към всеки следващ партньор. Трудно е да живееш в постоянно съмнение за коректността на човека до себе си, дори и той да не дава поводи.

Всяка малка ситуация ни се струва голям проблем. А понякога след несполучлива връзка се оказва, че в живота ни се е появило доброто момче, нашето момче. Какво се случва, когато го срещнем след болезнена раздяла?

Ще очаквате той да бъде също толкова лош, колкото и бившият ви.

Всичките лоши преживявания в миналото задълго ще оставят горчив вкус от любовта. Ето защо, често след несполучлива любов, ние сме свикнали да очакваме най-лошото от новата ни половинка. Смятаме, че всички мъже/жени са едни и същи и че е необходимо да се предпазим, защото той или тя ще ни наранят по същия начин, по който и бившата половинка.

Ще разнищвате нещата, защото връзката ви се развива хармонично.

Той е мил и има коренна разлика с предишния ви партньор. Това ви кара да се чувствате дезориентирани и мислите твърде много върху всякакви ситуации, върху действията му, които постоянно ще поставяте под съмнение. Следващата стъпка е да се опитате да се отдалечите, за да може да придобиете по-ясна представа за случващото се.

Ще мислите, че той не може да е точният човек за вас.

Въпреки че винаги ви казва това, което сте искали да чуете, защитава вашето достойнство, уважава ви, всичко това ви се струва прекалено хубаво, за да е истина. Оставате скептични и си задавате въпроса, дали това е точния за мен човек.

Ще се опитате да го отблъснете, преди да ви нарани.

Една от най-честите грешки, които правим е да отблъснем партньора си като защитна мярка. Това е така, защото след лоша любовна връзка ни е е страх да се влюбим истински. Смятаме, че той ще ни накара да изпитаме силни чувства към него, за да ни нарани.

Ще мислите, че трябва да полагате повече усилия, отколкото преди.

Лесните отношения са нови за вас. Връзката ви върви гладко, имате добра комуникация, а в предишната ви връзка сякаш всичко трябваше да е сложно. Ето защо в нови взаимоотношения ще се опитате да дадете повече от себе си, понякога дори и над необходимото, за да продължат нещата да се развиват в положителна посока.

Свързани статии

Постепенно ще се научите да му се доверявате.

Доверието е в основата на всяка връзка. Ще ви е нужно време, за да осъзнаете какво е да се чувствате удобно с нов партньор, понякога ще показвате вашите слабости, защото знаете, че насреща си имате любим, който ще ви защити и предпази.

Вие наистина ще разберете какво означава взаимна любов.

Истинската любов сякаш не е била част от живота ви. Сега имате възможността да бъдете с някого, който ще ви обича по начина, по който винаги сте искали, така, както заслужавате. Начина, по който заслужавате да бъдете обичани.

Снимка: Istock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати