Интимно

Предимства и недостатъци на връзката с по-възрастен мъж

Има много плюсове, но и неудобни моменти

02.06.2017г. / 10 35ч.
Мария Дуковска
Джейсън Стейтъм и Роузи Хънтингтън-Уайтли имат помежду си над 20 години разлика във възрастта. Снимка: Reuters

Джейсън Стейтъм и Роузи Хънтингтън-Уайтли имат помежду си над 20 години разлика във възрастта. Снимка: Reuters

Всеки, който е имал дълга връзка в живота си, знае, че не е никак лесно да се поддържа страстта и има множество предизвикателства. Когато обаче има и голяма възрастова разлика, и то в полза на мъж (говорим за разлика от минимум 10 години), нещата стават много сериозни.

Връзката с по-възрастен мъж определено има множество предимства за жената, както и някои недостатъци. Вижте кои са те.

Предимства

Мъжът е финансово стабилен (в повечето случаи)

Когато една жена започне връзка с доста по-зрял възрастово мъж, обикновено намира за негова привлекателна черта доброто му финансово положение. Няма да излъжем, ако кажем, че за жените това е важно, не защото са материалисти, а тъй като това е признак, че мъжът е отговорен и способен да се грижи за семейство.

Свързани статии

Край на SMS игрите

Връзката с по-възрастен мъж има това чудно предимство, а именно, че господата не се занимават с писане на текстови съобщения, криеници и прочие. Те са директни, знаят какво искат и го казват направо в един телефонен разговор, точно и ясно. Не се занимават с игрички и тийн свалки.

Излъчва самоувереност

Зрелият мъж привлича женското внимание със своето самочувствие. Най-често то се дължи на богатия му житейски опит, който го е научил как да се държи с една дама и да знае как да я впечатли наистина ефектно. 

Ревността отива на заден план

Голямо предимство в подобни връзки (в повечето случаи, разбира се) е, че ревнивите сцени ала Отело са в миналото. По-възрастните мъже са имали много връзки, минали са отдавна етапа, в който звънят и проверяват половинката си къде е, с кого е и какво прави на всеки един час. Имат доверие на жената до тях и това може само да радва представителките на нежния пол.

В галерията ни може да разгледате кои са най-известните двойки с голяма разлика.

Предизвикателства

Неудобни въпроси

Ако имате връзка с по-възрастен мъж, трябва да сте подготвени за много неудобни въпроси от роднини и приятели. "Как се запознахте", "Какво бъдеще имате", "Не е ли възрастен да има деца" и още много подобни въпроси ще изобилстват в разговорите ви. Но ако наистина държите на този мъж, не се впечатлявайте и парирайте досадните въпроси с красноречиви отговори.

Сблъсък на характери

Имайте предвид, че един зрял мъж знае много точно и ясно какво иска от живота си и как да го постигне. Той е направил своите важни избори до момента и вече е начертал план на живота си. От вас ще се иска да го следвате в неговия режим, а не той вас. Ако сте готови на тази саможертва, ще има разбирателство помежду ви.

Примирете се, че той е имал цял един живот преди вас

Свързани статии

От самото начало на такава връзка трябва да сте наясно, че има много неща, които той е изживял без вас и най-вероятно няма да иска да ги повтори с вас. Вие сте по-млада и имате много ентусиазъм, но той не. Това се дължи на големия му житейски опит, който по принцип ви впечатлява, нали? Е, тогава го приемете и не го конфронтирайте за миналото му.

Приятелите ви са коренно различни

Вашите приятели най-вероятно са и ваши връстници, докато неговите не. Това е съвсем нормално и трябва още сега да проумеете, че неговата среда е различна и приятелите му имат други хобита от вас. Това може да породи конфликти помежду ви.

В галерията ни може да разгледате кои са най-известните двойки с голяма разлика.

Коментирай