Интимно

Задайте си тези 5 въпроса преди да се срещате с колега

Смесването на личен и професионален живот е рисковано

29.07.2017г. / 10 45ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Привличането между колеги не е рядкост. Страстта може да се разпали на всяко място, особено когато прекарвате повече време с колегите си, отколкото с близките си. Преди да се впуснете в афера с колега обаче трябва да си зададете някои важни въпроси.

„Привлечен ли съм наистина от този човек или е моментно емоционално увличане?“

Невинен флирт, поглед или моментна заблуда може да ви накара да бъдете привлечени от някого на работа. Трябва обаче да анализирате ситуацията и да разберете дали си заслужава да се впускате в афера. Ако тя бъде неуспешна, след това ще ви е трудно да се правите, че нищо не се е случило.

Флиртът с колеги е полезен за бизнеса

Ако обаче имате често общи срещи, работите по едни и същи проекти всеки ден и започнете да чувствате взаимно емоционално привличане, това вече е друго нещо, което може да прерасне в истинска връзка.

„Познавам ли го/я наистина?“

Често представата ни за колегите няма общо с реалността. В работата и професионалната среда хората слагат маски, подходящи за конкретната работна обстановка. Това води до редица заблуди във възприятието на колегите им.

„Каква е политиката на фирмата за връзките на работа?“

Обмислете добре дали да се захващате с афера на работа, защото това може да ви коства работното място. Някои фирми категорично забраняват връзките между колеги.

Флирт с шефа – трън в петата

 

„Дали романтична връзка с колега ще ми попречи на работата?“

Човек трябва да прецени добре приоритетите си и да разбере кое е по-важно за него – връзката, дори да е неуспешна в бъдеще, или кариерата и дали държи на нея. Ако решите да предприемете стъпки към признание на чувствата ви, колегата или колежката ви може да имат негативно отношение към връзките на работното място. Това не само ще ви нарани, но и ще понижи самочувствието ви.

„Ще можем ли да поставим граници и да ги спазваме?“

За да е успешна една връзка между колеги, които работят заедно и споделят личния си живот, трябва да има ясни граници. Дайте си сметка дали ще можете да разграничавате ясно професионалния от личния живот, защото в противен случай това ще ви пречи и на двете нива.

Снимка: pixabay

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Колега ( преди 6 години )