Живеейки с някого под един покрив свикваме с него. С времето любовта се превръща в ежедневие, а тръпката постепенно изчезва.

Точно това свикване често пречи да разберем, че вече не сме влюбени. Продължаваме си по течението без да осъзнаваме, че нито обичаме, нито сме обичани. Просто сме вкарани в коловоза на ежедневния комфорт, но това не е любов.

Кои са признаците, че вече не сте влюбени?

1. Не се радвате да видите половинката си.

Не само че не се радвате, но и не се вълнувате, когато го очаквате или когато той прекрачва прага на дома ви.

2. Не се сещате за него през деня.

Влюбените хора мислят един за друг много често. Ако мисълта за половинката ви изобщо не прекосява съзнанието ви, вие не сте влюбени.

5-те най-сигурни знака, че сте влюбени

3. Не споделяте важни новини с него.

Първият човек, на когото съобщавате нещо важно, което ви е развълнувало, е приятелката ви, майка ви, дори някой колега, но не и партньорът ви. Това е ясен признак, че за вас този човек вече не означава това, което е значел преди.

4. Вече няма никаква химия.

Липсата на желание за секс, близост, прегръдки, целувки, дори обикновено докосване означават, че химията между вас е угаснала.

5. Не правите планове.

Имате свободно време, но нямате намерение да правите план за прекарване на това време с партньора. Предпочитате да го прекарате с приятели, със семейството, дори с колеги, но не се сещате да правите планове с половинката си. Това е сигурен признак на изчезнала любов.

6. Вече не правите компромиси.

Не давате нищо от себе си в името на връзката, защото тя просто вече няма никакво значение за вас.

Най-забавните игри с целувки за влюбени

Още по темата

7. Чувствате се несигурни.

Постоянно се питате дали партньорът ви ви обича. Не усещате радост от нищо, което правите. Нещата, които преди са имали значение за вас, вече не ви трогват.

8. Чакате удобна причина да приключите връзката си.

В очакване сте да се появи някой човек на хоризонта, в който да се влюбите. Очаквате удобна причина, конкретен повод, за да кажете „довиждане“ на партньора си. Мислите за този момент, дори мислите за думите, които бихте му казали. Това е началото на края, който не осъзнавате, че вече реално е дошъл. Краят на вашите чувства.

9. Вие го съдите.

Когато човек обича, обича с цялото си сърце и заедно с всички недостатъци на партньора. Всеки човек има недостатъци и като разумни хора ние всички го знаем, но обичаме половинките си заедно с тях.

Когато обаче настъпи момент, в който непрекъснато съдите партньора си, то е защото любовта вече я няма. Нищо не ви пречи да упреквате за щяло и нещяло онзи, в когото някога сте били влюбени.

10. Не му правите комплименти.

Комплиментите са много важни и са показателни за уважението и обичта между партньорите. Когато спрете да правите комплименти, а вместо това правите забележки, просто вече не сте влюбени.